Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

AK Parti farklı ne yaptı? 

Bayramın üçüncü günündeyiz ve gündemimizi bayramdan ziyade iç ve dış siyasetteki gelişmeler işgal etmekte! Hala ekmeğimize göz dikenler inatla üzerimize gelmeye devam ediyor. Sadece bizde değil dünyada bir ekmek kavgası aldı başını gidiyor! 

Kimi bizim gibi alınteri helal lokmasını korumaya çalışıyor, kimileri de helal lokmaları talan etmeye, özelikle de İslam alemini açlığa mahkûm etmeye açlıktan öldürmeye çalışıyor! İşin en acısı da kimi İslam aleminin idarecileri de bu emperyalist kan emicilerin uşağı olmaktan zerre utanmıyorlar sıkılmıyorlar! Hac farizasını yerine getiren iki buçuk Müslümanın burnunun dibinde Yemen’de insanlar açlıktan ölüyor! Kabe’de iç savaş yüzünden yıllardır birbirini göremeyen kardeşler birbirine sarılıp hüngür hüngür ağlıyor! Bütün bunların yaşandığı coğrafyaya baktığımızda, ağlayanlarda yerleşmemiş bir sistem, ağlatanlarda ise en geri zekalı idareciler bile gelse, tıkır tıkır işleyen bir sistem olduğunu görüyoruz! Buyurun, ABD’de iki parti Cumhuriyetçiler ve Demokratlar! Biri gidiyor biri geliyor! İdareci koltuğunda oturan değişiyor ama ABD devlet işleyişi gerek iç gerekse dış siyasette asla değişmiyor! Dahası ‘’mış’’ gibi gösterip yine bir önceki iktidardakinin -ayrı partilerden de olsa- icraatları devam etmekte! Alın baba Bush döneminden beri Ortadoğu! Arada hem demokrat hem de cumhuriyetçi iktidarlar değişti, her değişiklikte de İslam coğrafyası daha fazla ağladı ve ağlıyor! 

Biz yıllardır, ‘’Bu çekiç güç PKK’ya silah veriyor’’ dedik, şimdi de PKK’dan doğma PYD YPG ile boğuşuyoruz! Üstelik bu sefer alenen yüzlerce, binlerce, tırlar dolusu silah veriyorlar! 

PKK’ da dünün ASALA ’sının çocuğu değil mi? Peki onlarda olup da bizde olmayan ne? Siyasetteki ilkesizlik! Buyurun geçenlerde sosyal medyada bir olay yaşandı! CHP’nin İstanbul iİ başkanlığını, genel başkan yardımcılığını yapmış Gürsel Tekin, Doğu Türkistan davasının abide şahsiyeti Sayın Abdulkadir Yapçan’ın ismi üzerinden adeta bir provokasyon yaptı, Çünkü bu milletin sinir uçlarının neye tepki vereceğini o kadar iyi biliyordu ki! Kısa bir zaman sonra paylaştığı twitter mesajını sildi, lakin bir özür bile dileme nezaketinde bulunmadı! Acaba sebep neydi bu zatı muhteremin bu provokasyonu yapmasına? Yedi düvel alın terimizi çalmaya çalışırken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yöneten Ak Parti iktidarının Çin ile 3,6 milyar dolarlık ticari anlaşma yapması mıydı? 

Bu provokasyonu yapan  PYD, YPG  ya da PKK’lı değil, her iki sözünün birinde bu ülkeyi kurmakla öğünen CHP milletvekili! 

Bu zat-ı muhterem twitter mesajını da, ‘’temel sorun bu ilkesiz zihniyet’’ diye bitiriyor! Eğer bu durum ABD’de yaşansaydı hiçbir Demokrat Parti’li milletvekili bu provokasyonu yapmazdı, aksine cumhuriyetçi Trump’ı alkışlardı! Baktığınız zaman her iki ülkede de demokrasi var, lakin gerçek şu ki, siz demokrasiyi merkez yoklaması, ön seçim ile sağlıklı işletemezsiniz bu kendimizi kandırmaktan başka bir şey değildir!

Demokrasiyi işler hale getirecek olan, akıl ile yapılan istişare ve o istişarenin siyasette konumlandıracağı, tecrübenin yanında yetişmiş geleneğin süzgecinden geçmiş liyakatli kadrolar! Sevindirici olan şu ki, Ak Parti son kurultayında bunu yapmıştır! 

Nasıl mı? 

Buyurun, teşkilatlandırmanın başına Sayın Erkan Kandemir, 1981 doğumlu, İstanbul gençlik kolları başkanlığı, bakan yardımcılığı ve nihayet genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş! Buyurun Sayın Fatih Şahin, 1979 doğumlu, gençlik kolları genel merkez yöneticiliği, milletvekilliği, genel başkan yardımcılığı ve genel sekreterlik yapmış! Ak Parti, bir parti için iki önemli noktasını, akılla, istişareyle, tecrübenin yanında yetişmiş, geleneğin süzgecinden geçmiş liyakatli 1981 ve 1979 doğumlu iki genç insana teslim ediyor! 

Kaldı sistemin oturtulması! 

O da olacak inşallah!