Prof. Dr. Mehmet Çelik

Prof. Dr. Mehmet Çelik

[email protected]

Amerika, ayak bağı olma diyor!.. 

Trump seçimlerde “Beni başkan seçerseniz, ben nasıl zengin oldumsa, sizi de öyle zengin yapacağım!” şeklinde verdiği sözü tuttu!.. 

Allah var, tutarlı adam!.. 

Gelir gelmez tahsilata başlamadı mı? 

Başta Suudi Arabistan, Katar olmak üzere Ortadoğu’daki birçok sömürgenin kasalarını boşalttı… Kuzey Kore ile kayıkçı kavgası sonucu, başta Güney Kore ve Japonya’ya milyar dolarlık silah satmadı mı? 

Peki bu rahiple, Feto üzerinden ne yapmak istiyor? 

Bize diyor ki Ortadoğu’da ayağıma dolanma!.. 

Evet, dediği bu!.. 

Peki papaz-imam?.. 

“Ayağıma Dolanma!”nın açılımlarını perdelemek için kullanıyor bu puştları!.. 

Perdelediği konuların belli başlıları şunlar: 

• S-400’leri iptal et! 

• Rusya’dan da uzak dur! 

• Şu İran’la da muhabbeti bırak! 

• En önemlisi: Deyr-Zor ve Musul bölgesinin petrollerini Akdeniz’e taşıyacağım. Bak Rusya’ya karşılığında iki üs hediye ettim Suriye’de, Putin buna razı oldu… Kürt-mürt koridoru diye ne geveliyorsun, bu koridoru oluşturacağım ve buradan geçecek petrol, doğalgaz borularının emniyeti için de PYD’lileri bekçi olarak dikeceğim başlarına!.. Hâlâ neyi anlamıyorsun?.. 4-5 bin tır, 3 bin uçak silahı oyun oynasınlar diye mi onlara verdim?.. 

• Aklını başına topla, Afrin’e-mafrine kadar girmene göz yumdum, şımarma!.. Aha PYD ile Esad’ı anlaştırdım. Sana da artık buraları terk etmek düşer!.. 

• Şu İsrail politikan!.. Şimdilik ses çıkarmıyorum ama, değiştir, değiştir!.. 

• Ha bir de Afrikalarda dolaşıyorsun… Katar-matar derken Somali-momali de girdi işin içine!.. Sınırlarına dön, sınırlarına!.. 

• Fazla detaya girmeyeyim, toptan söyleyeyim: Dünya Beş’ten büyüktür dedikçe, sinirlerim tepeme çıkıyor!.. Önce ciddiye almadım, bir müddet sonra vazgeçersin dedim ama sen diline pelesenk yaptın!.. 

Bu düzeni biz kurduk!.. Değişmesi icap ederse yine biz değiştiririz!.. Haddini bil, yoksa biz bildiririz! 

Evet, Rahip ve Papaz üzerinden gerilim politikasının perdesi, yukarıda sıraladıklarımı perdeliyor!.. 

Bunu görebilmeliydik ve bu perdeleme görevi gören aparatları, diplomasi koridorlarında yürütmeliydik… Medya pazarında, miting meydanlarında dile getirerek, ABD’nin bu perdeleme değirmenine su taşımamalıydık!.. 

Şu anda ekonomik operasyona maruzuz!.. 

Ortak akılla, gerçekçi ve etkin tedbirlerle ve en önemlisi ciddi bir diplomasi projesiyle bunu atlatmanın yol haritasına odaklanalım!..