Aybars Hünalp

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi olan Spor İstanbul yine bir ilke imza attı. Eskiden koşu denince salt zabıtaların seyyar satıcıları kovalamacası ile özdeşleşen belediyeler spor anlamına böyle güzel organizasyonlara el atınca insanın hoşuna gidiyor. “En çok çocukla dünya koşma rekoru “hafta sonunda Maltepe Orhangazi Şehir Parkında 4. kez düzenlendi ve dile kolay tam 5 bin kişi yani 10 bin ayak koştu. Bu kadar insanı kazasız belasız bile koşturmak kolay değil. Alkışlarımızı Spor İstanbul AŞ Genel Müdürü Abdülhalim Aksu ve deneyimli ekibine gönderiyoruz.
 
Beşiktaş'a iki kupa
 
Beşiktaş Spor-Toto Süper Lig’de şampiyonluğu kaçırsa da kulüp olarak çok başarılı işler yapıyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım kürekte geçen hafta ezeli rakipleri Galatasaray'a madalya takarak verdiği görüntü ile fair play adına nasıl artı puan aldıysa Beşiktaş kulübünün bu başarısını da göz ardı etmemek lazım. Reklam sektöründe 15 yıldan bu yana öne çıkan başarıları taçlandıran  “Kırmızı ödüllerinde” siyah-beyazlılar iki kupa birden aldılar. Fikret Orman ve yönetimini kutluyoruz.
 
İlk golü yemek başa bela!

İLK golü atmanın avantajından bahsedilir hep. Oyunu daha rahat oynamasını sağlar takımların. Gerçekten de bu sezon bunun en çarpıcı örneğini ligde gördük. Lider G.Saray, ilk golü attığı maçlarda ortalama 2.76 puan alırken, ilk golü yiyince bu puan 1.20’ye düştü. Bu konuda en büyük darbeyi ise F.Bahçe yedi. Sarı-Lacivertliler ilk golü attıkları 23 maçtan 2.68 puan ortalaması ile çıkarken, ilk golü yedikleri 9 maçta ortalama 1 puan bile alamadılar, 0.89 da kaldılar. Ne dersiniz, taktik, hoca, yönetim falan tamam da, şu maçlardan 2 tanesinde bile ilk golü yemese Fenerbahçe şimdi hangi konumda olurdu? (Katkılarından dolayı Dr. Gürkan Kubilay'a teşekkür ediyorum)