Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Başakşehir Orduspor

 Süper Ligin birinci devresi bitti! 

Medipol Başakşehir birinci sırada hemen arkasında da Trabzonspor! 

Uzun bir aradan sonra Trabzonspor’u ilk üçte görmek bir Trabzonspor taraftarı olarak bendenizi elbette mutlu etti! 

Aslına bakarsanız başarının yolunun nereden geçtiğini de Trabzonspor’un bugünkü bulunduğu yer açıkça ortaya koymaktadır! 

Ne zaman ki, Trabzonspor bünyesine uygun hocayı alıp, Sayın Ünal Karaman’ı takımın başına geçirdi,  hoca da ne zaman ki radikal karar alıp takımda altyapıdan gelen Abdulkadir gibi sporculara yer verdi, Trabzon şehri ve tüm Trabzonspor taraftarları takıma bir başka sahiplendi! 

Medipol Başakşehir ’in başarısı da ayrıca incelenmeli elbette, futbolun artık endüstri olduğu günümüzde Medipol Başakşehir de aklın hâkim olduğu bir yönetim anlayışıyla başarıyı yakalamıştır! Tribünleri dolduracak taraftara dahi sahip olmamasına rağmen bugün ligin ilk yarısını birinci sırada tamamlamıştır! 

1996 senesiydi, bendeniz İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi’nde işe başlamıştım. Daha evimi İstanbul’a taşımadığım için de Güneşli ’de bulunan belediye misafirhanesinde kalmaktaydım. Bugünkü adı Medipol Başakşehir olan takımın adı o günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'du ve onlar da Güneşli ‘deki belediye tesislerinde kamp yapmaktaydılar! Medipol Başakşehir’in kuruluşu da Nurettin Sözen’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemine rastlar. (1990) 

Başakşehir takımının bugünkü başarısının en büyük sebebi de yukarıda zikrettiğim gibi akıl ile idare edilmiş ve ediliyor olmasıdır! 

Pazar günü herkes Süper Lig maçlarını seyrederken bendeniz de sosyal paylaşım sitelerinden Ordu Amatör Küme maçlarını seyretmeye çalışıyordum, Orduspor Fatsa Dolunayspor maçını! 

Orduspor ki, 1967 yılında kurulmuş 1978-1979 sezonunda birinci lige çıkmış, özelikle de üç büyük olarak tabir edilen takımların korkulu rüyası olmuş Orduspor! 

1979-1980 sezonunda UEFA kupasına katılmış dönemin Avrupa’nın güçlü takımlarından Banik Ostrava’yı, Ordu 19 Eylül Stadı’nda 2-0 yenmiş Orduspor! 

Hele hele 2005 yılında ikinci lig şampiyonluk maçını Ali Sami Yen Stadı’nda otuz bin seyirciye oynamış Orduspor! 

26 yıl gibi uzun bir aradan sonra 2011 yılında, tekrar süper lige çıkar ve olanlar olmaya başlar! 

Aklını sadece kendi ve çevresi için kullanan yönetim, çoluğunun çocuğunun rızkından kesip taraftarı olduğu Orduspor’a veren vefakâr taraftarın yüreğini sömüren idareciler, dünyaca meşhur teknik direktör, dünyaca meşhur futbolcu transferi derken bugün Orduspor, Ordu Amatör Kümede mücadele etmekte! 

İlçesinin takımı Fatsa Dolunaysporla son oynadığı maçta, süper lig karşılaşmalarından daha fazla seyirci vardı! 

Bugün birkaç vefakâr ve fedakâr taraftar, Ordu’nun marka değeri takımını yaşatma mücadelesi vermekte! 

Bir tarafta, amatör kümede mücadele eden Orduspor seyircisi kadar seyircisi olmayan Başakşehir, diğer tarafta amatör küme maçlarını bile binlerce seyirci önünde oynayan Orduspor! 

Neydi aradaki fark? 

Elbette ki, akletmek!