Doğan Sarıbeyoğlu

Bu köşenin müdavimleri iyi bilir on aydır Galatasaray çöktü, çöküyor diye yazdım, yazıyorum. Elbette müneccim değilim sadece Florya’nın iç yüzünü biliyorum. Başkan ve yöneticilere yapılanlar sıkıntı verici… Ben de üzülüyorum. Ancak Dursun başkanın yaptığı hatada ısrar ediyor olmasını anlamakta da zorlanıyorum. Futbol kulübüne sahip olamayanları iktidara getirenler de suçlular arasındadır. Başkan hem kendisini hem de kulübü çıkmaz eli mahkum sokağa sürüklüyor. Daha da vahimi ölüm tehditleri aldığı söyleniyor. Hatta devletin başkana bir de koruma verdiği gündem oluşturdu. Başkanın bu konuma düşmesi hepimiz için üzücü olmakta ama daha önemlisi kulüp de elden gidiyor. Göz göre göre, bağıra bağıra Galatasaray’ın bataklığa sürüklenmesini engelleyemiyorlar. Yanlışlarına devam ediyor. Muhalif üyeleri disiplin kuruluna gönderip ihraç ettirme tehdidinde de bulunuyor. Oysa yönetim disipline üye sevk ederse elbette üyelerden tenkit alır. Florya’daki yanlışlar yüzünden Galatasaray’ı bitirmekte olduğunuzun farkında olanlar sizin hoşunuza gitmeyen yanlışlarda bulunabilir. Bunlara kızmaya kesinlikle hakkınız yok. İki yıllık yönetiminizde 7 teknik direktör seçmişsiniz, sonuç ortada demek ki 7 hatalı seçimi siz yapmışsınız. Buna hatalı futbolcu transferlerini eklemişsiniz. Unutulmamalı her teknik adamın kendine göre bir sistemi var, futbolcular bu tür ortamlarda saygısız olurlar, sizin kulüpçülüğünüzle eğlenirler. Canları isterse oynarlar istemezse oynamazlar. Yıldız futbolculara verilen para cezaları onların umurunda olmaz ama diğer futbolcular yarın sıra bize de gelir diye gizli düşmanınız olur. Bir kulüp eğer büyükse teknik direktörünü taraftarlar seçemez. Buna izin verirseniz başınıza geleceklere katlanmak zorunda kalırsınız.

 

Beşiktaşlılar rahat olsunlar

 

Pazar günkü yılın son derbisinde tribünlerde açılmış bir pankart vardı (Burası Beşiktaş, akıllı ol.) Ligin bitmesine 4 hafta kala siyah-beyazlı takım liderliğini sürdürüyor. Başakşehir’in 2, Fenerbahçe’nin 8 puan önünde. Bir başka ifade ile Kartal bir yol kazası yapmazsa şampiyonluklarına bir yenisini ekleyecek. Taraftarlar açtıkları pankarttaki gibi akıllı olmalılar, takımlarına sahip çıkmalılar. Akıllı olması gereken bir kişi de kaleci Fabricio… Avrupa Ligi’nde Lyon maçında yaptığı hatalar, küllenmeden bu defa derbide son dakika golüne neden oldu. Siyah-beyazlı kaleci son maçlarda ona güvenenleri mahcup etmemeli. Beşiktaş’ta bu sezon beklenenin üzerinde katkı sağlayan oyuncu sayısı az değil, Quaresma, Oğuzhan, Gökhan Gönül, Atiba, Talisca, bu ligi götürmeye yeter. Ancak Şampiyonlar Ligi için başta kalecinin yenilenmesi gerektiğini de unutmamalılar. Fikret Orman yönetiminin de gereğini yapacağına inanıyoruz.

 

Güzel ve Çirkin

 

Önce güzel olanlar, güreşte ve tekvandoda gelen şampiyonluklar yüzümüzü güldürdü… Başta spor bakanımız sayın Akif Çağatay Kılıç olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz. İlk defa gelen altınların sayısı rekor kırdı. Güreşçilerimize, tekvandocularımıza ve karatecilerimize teşekkür ederim. İnşallah bu güzellik diğer spor branşlarına da sıçrar. Çirkinliğe gelince örnek yine salon sporlarında… Kadınlar basketbol final serisi ilk maçında Fenerbahçe’nin fevri başkanı sayın Aziz Yıldırım, Yakın Doğu Üniversitesi kulübünün başkanı Işık Eyigüngör’ü tokatlaması haftanın en çirkin olayı olmuştur. Galatasaray futbolcularının teknik direktörün antrenman davetine gitmemeleri de haftanın çirkinliklerinden biri olmuştur…