Prof. Dr. Mehmet Çelik

Prof. Dr. Mehmet Çelik

[email protected]

Emperyalizmin siyasal meşruiyet çarkı Birleşmiş Milletler

Tarih, böyle iki yüzlü; hak, hukuk, barış, adalet ilkelerini kendine maske yaparak, emperyalizmin çıkarlarını gözeten bir kurumu kaydetmedi bugüne kadar!.. 

Kuruluş gerekçesinde belirttiği hiçbir ilkeye bugüne kadar sahip çıkmayan, sadece ve sadece mazlum dünyanın elindeki lokmayı gasp eden, direnenleri kan ve gözyaşı deryasında boğan emperyalist birkaç ülkenin çıkarlarını koruyan, onların gasp ve sömürülerini uluslararası hukuk nezdinde binbir dereden su getirerek meşrulaştıran bir çarktır!.. 

Tarih boyunca ne Firavunların, ne Nemrutların ne de Şeytanın aklına, böylesine aşağılık bir yapı gelmedi!.. 

Beyaz adam, önce parçaladığı Osmanlı coğrafyasını kendine göre mandater yönetimlerle sömürge haline getirirken, bu emperyal emellerini uluslararası siyaset arenasında meşrulaştırmak için bu çarkı kurdu: 1920. 

Direksiyonda İngiltere vardı. 

Adı değiştirildi Birleşmiş Milletler oldu: 1945. 

Direksiyona ABD geçti!.. 

1945’ten itibaren bu kuruluş Güvenlik konseyi denilen Beşli Çete (ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin)’nin çıkarları doğrultusunda işlem yapmaktadır. 

Bu emperyalist çark, Venezuella ile ilgili Gn. Sekreteri Antonio Guterres şu açıklamayı yaptı. 

Venezuella’daki krize siyasi çözüm bulma konusundaki destek tekliflerinin güvenirliliğinin sarsılmaması için hiçbir grubun yanında yer almayacağız!.. 

Bir canavar, bir güvercinin üzerine yürürken, dünyadaki barışın teminatı iddiasında kağıt üzerinde de olsa bulunan BM, ben tarafsız kalacağım diyor!.. 

Sözün bittiği yer, burasıdır. 

Eğer dünya huzur bulacaksa, bu emperyalist meşruiyet çarkının yapısı mutlaka, ama mutlaka değiştirilmelidir. BM’nin bu yapısı devam ettikçe, dünyada eşkıyalık, gasp, soygun, gözyaşı, kan durmayacaktır!.. 

Birleşmiş Milletlere üye olan 196 ülkenin en az 180 ülkesi, bu yapıdan mustariptir. Ama, bu çarka, bugüne kadar sadece bir devlet adamı yüksek sesle itiraz etti: 

Dünya, beşten büyüktür!.. 

Tarih, bu hakkaniyet cümlesini altın harflerle insanlığın vicdanına nakşetti!.. 

Bilesiniz!..