Prof. Dr. Mehmet Çelik

Prof. Dr. Mehmet Çelik

[email protected]

FETÖ okulları Amerikan  istihbarat istasyonlarıdır

Dünyayı yönetme iddanız varsa, tüm dünyada olup-bitenlerden haberdar olmanız gerekir. ABD, bu iddiadadır. Fiili olarak da bunu icra etmektedir. 
Dünyanın dört bir yanında askeri üstleri, haberleşme istasyonları vardır. Bunlara ilaveten uzay istasyonları, uyduları vardır. Elindeki teknoloji ile tüm dünyayı dinleme kapasitesine sahiptir. 
Ancak, teknolojik dinlemeler yapılanları, yapılacakları anlamaya yarar... Toplumsal hissiyatı tespit edemez... O hissiyatın ileride neler doğurmaya gebe olduğunu da tespit edemez.. Dinleme teknolojisi sesi kaydeder, ama jest ve mimikleri, hissiyatı kaydedemez!.. 

Bunun için insan unsuru lazımdır. 

Dünyanın dört bir tarafında, sokak ajanlarıyla da bunu başaramaz. Pazarcının, işçinin, köylünün, bakkalın, seyyar satıcının hissiyatını öğrenip de ne yapacak!.. 
Ama siyasetçilerin, devlet üst büroksasinin, aydınların hissiyatı önemlidir... 
Amerika'nın FETÖ'ye dünyanın dört bir tarafında açtırdığı okullar, bu amaca matuftur. Bu okulların eğitim kalitesi yüksek olduğu için, başbakandan bakanlara, milletvekillerinden bürokratlara, aydınlardan zengin iş adamlarına kadar... Toplumların bu üst tabakalarının çocukları, bu okullarda eğitilmektedir. Yurtdışındaki bu okulların eğitim dili İngilizce'dir. Ve bu okulların hocalarının, yüzde 97'si Amerikalıdır. Bu öğretmenler hiç süphesiz olmasın, ya CIA'nın elemanlarıdır, ya da CIA ile bağlantıları vardır. 
Bu öğretmenler Amerika'da iş mi bulamamaktalar da, dünyanın 160 ülkesinde bin'i aşan Fetö okullarında bin beşyüz, iki bin dolara öğretmenlik yapmaktadırlar?.. Buna aklı başında bir kimse olumlu cevap verebilir mi?.. 
ABD, bu okullar kanalıyla insan odaklı istihbarat istasyonları kurmuştur. Bu, açık bir gerçektir. Bu öğretmenler, öğrenciyi köprü yaparak velilerle yakın ve sıcak ilişkiler kurmuşlardır. Düşünün dışişleri bakanını, bir diplomatı, ihracat yapan bir iş adamını, büyük bir sendikanın başkanını vb... çoçuklarının öğretmenleriyle evlerinde yemek yediklerini, sohbet ettiklerini, belirli tarihlerde belirli etkinliklere beraber katıldıklarını... Hayalinizi genişletin!.. Bu öğretmen, o öğrencisinin babası olan bakanın, diplomatın, sendikacının, tüm halet-i ruhiyesinin fotoğrafını çekmez mi?. Tüm zaaflarını tesbit etmez mi?. Bu konuda sadece pencerenin küçük kanadını açtım, siz oaradan bakarak bakış açınızı genişletin!. 
Şimdi anlaşıldı mı, bu okullar bu kadar kolayca 160 ülkede nasıl açılabildi?.. 
Rusya başta olmak üzere, tarihi hafızası güçlü ülkeler, bu tür okulların ülkelerinde açılmasına acaba neden müsade etmediler?.. Bunu da düşünmek lazım!.. 
Çarşamba günü bunu Cübbeli Ahmet'e soralım. Bekleyin!..