Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Haydi hep beraber

Geçen yazımda, ‘’Bizde hiç vicdan yok mu?’’ başlığını kullanmıştım! Doğrusunu söyleyeyim, ‘’Acaba bu başlık çok mu ağır oldu?’’ diye de kendi kendime sormadan edemedim!
Kaç gündür olan biteni seyredince de kullandığım başlığın aslında ne kadar da hafif olduğuna mı yanayım, bu ülkede ahlaksızın, sahtekarın, yüzsüzün ne kadar cesur olup haklının, garibin, mazlumun ve mağdurun da ne kadar çaresiz olduğuna mı yanayım, bilemedim!
Bu ne yaman bir çelişkidir, bu yaman çelişkinin olduğu ülkemizde bakınız, neler oluyor!
Sözüm ona demokratik yollarla seçilen (aslına bakarsanız üzerine demokrasi elbisesi giydirilmiş bir aldatmacadan öte olmayan) bir belediye başkanı ilk icraat olarak devletin, milletin, ümmetin, Kürt’ün, Türk’ün kanlarından rengini almış, milletin, ümmetin, devletin, Kürt’ün, Türk’ün, Laz’ın, Çerkez’in namusu olan Al Bayrağı başkanı olduğu belediyenin kurumsal kimliğinden çıkarıyor!
Bu ülkenin cumhurunun oylarıyla seçilmiş, cumhurbaşkanının resmini belediye birimlerinden indiriyor!
Rivayet odur ki, belediye kurumlarında Türkçe konuşulmasını yasaklıyor!
Yedi peygamber mezarı, iki peygamber makamı, 500’ü aşkın sahabe mezarı olan Diyarbakır’daki restorasyon, camii projelerini iptal ediyor!
Bitmedi...
Bu vatan, bu bayrak, Kürt’ün, Türk’ün, Laz’ın, Çerkez’in, Rum’un, Süryani’nin, hatta Ermeni’nin (Çanakkale’de Ermeni şehidimiz vardır) kısacası Anadolu çocuklarının, devleti için canını vermiş şehit yakınlarının, belediyedeki işlerine son veriliyor!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun konuyla alakalı ne dediğini bilmeseniz de tahmin etmeniz zor olmayacaktır, çünkü elbette ittifak ortağına kem söz etmeyecekler, diyelim ki ucundan kenarından ettiler bedeli elbette ağır olacaktır kendileri için!
Peki ya, bu devlette cumhurbaşkanlığı yapmış, bendenizin de oyunu almış Sayın Abdullah Gül, bakınız ne diyor, ‘’Daha yeni seçilmiş belediye başkanının, bu şekilde görevden alınmaları demokrasimiz için doğru olmamıştır.’’...
Yine, bu devlette başbakanlık yapmış Sayın Davutoğlu, ‘’Kısa süre önce gerçekleşen seçimlerle göreve gelen Mardin, Diyarbakır ve Van Belediye Başkanlarının idari tasarrufla görevden alınması demokratik sistemin ruhuna aykırıdır. Seçimle gelenlerin seçimle ayrılması milli irade ilkesinin gereğidir.’’ demeleri...
Sayın Gül, bu devlet ne yapmalıydı, siz cumhurbaşkanı makamında devam etseydiniz babasından, ağabeyinden olmuş, üstüne üstlük işinden aşından da olmuş olan şehit yakınlarına ne diyecektiniz?
Cumhurbaşkanlığı makamında oturduğunuz devletin bayrağının, devlet evraklarından çıkarılmasını içinize sindirip millete makul olmalarını mı tavsiye edecektiniz?
Ya siz Sayın Davutoğlu, farkında mısınız, Emre Uslu isimli kefere ile, Kandil ile aynı kelimeleri kullanır oldunuz!
Peki, ya bize ne demeli?
Daha ne kadar susacağız?
En azından katiller, hainler, vefasızlar, vicdansızlar kadar da mı sesimiz çıkmıyor?
Buyurun Afyon Kamu Hastaneleri Başkanı Opr. Doktor Kadir Gökhan Saçkan’ın şehit annesine yazdığı reçete!

Haydi hep beraber

#TeşekkürlerOprDoktorKadirGökhan!