Kamil Anahar

Kamil Anahar

[email protected]

Trabzon'da tek atış

Uyutan ilk 45 dakika, yavan oyun, kısır pozisyon, kazanılan ve kaybedilen toplar, pas hataları... Trabzonspor’un karşısında yer alan Bursaspor orta alanda daha organize olurken ev sahibi takımın bu alandaki oyuncularından Yusuf, Kucka ve Okay oyuna giremezken oyun kurgusunu da kuramadılar. Bordo-Mavililer gol pozisyonu bulmak için kenarları kullanmaya çalıştı. Sağ kenarda görev yapan Abdülkadir topu ileriye taşıyan isim oldu.

Ancak sol kulvarı kullanan N’Doye ise beklenen verimi gösteremedi. Bursaspor’u savunmasında oynayan Titi ve Ertuğrul,  Trabzonspor’un göbek delme operasyonlarında sadece bir kez açık verdiler. Fırtına’nın yıldız oyuncusu Burak’ın Harun’la karşılaştığı anda ev sahibi takım önemli bir pozisyondan yararlanamadı.

İlk 45 dakikanın diğer önemli bir pozisyonu ise Yusuf Yazıcı’nın kullandığı serbest vuruşunun auta çıkması beklenirken Bursaspor kalesinin direğinden dönmesi konuk ekip için futbol şansıydı. Orta alanda pas yaparak çıkma yerine arkadan Burak’ın koşu yoluna gönderilen toplardan sonuç çıkmadı. Çünkü milli oyuncu kendini ofsayttan kurtaramadı.

3. bölgenin önüne kadar gelen Bordo-Mavililer burada sıkışıp kaldı. Nedeni, rakibi Abdülkadir’in dışında ekarte edebilecek oyuncu yoktu. Maçın ikinci yarısı yüksek tempoyla oynandı. Her iki takımda heyecan verdi. Bordo-Mavili takım 2. yarının başında genç yıldızı Yusuf Yazıcı ile mükemmel bir gol kazandı. Bu yarıda oyuna ağırlığını koyan Yazıcı, orta alanda takımının ataklarını başlattı. Top kazandı.

Yusuf’a yardımcı olan Abdülkadir de sahanın iyileri arasında yer aldı. Hem ev sahibi takım hem de konuk ekip ikinci 45 dakikadaki oyunlarıyla zevkli bir oyun ortaya koydu. Öyle pozısyonlar oldu ki. Trabzonspor’un 3 topu direkten döndü. Ve de 3 penaltı pozisyonu vardı. Hele Burak’ın düşürülmesinde penaltı vermeyen bir hakemın kör olması lazım .

Hakem Halis Özkahya kendine yakışacak bir yönetim gösteremedi. Bordo-,Mavililer kazanarak çıkışını sürdürdü..