Memiş Hoca Memişce

Memiş Hoca Memişce

[email protected]

Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı? 

Kiminle karşılaşsam, “Hocam yine siyaset hararetlendi, piyasalar karışacak, herhalde AK Parti de bölünecek” sözlerini duyuyorum. Bir valimizle birlikte yemek için restorana girdiğimde, müteahhit bir arkadaşımla karşılaştım. Arkadaş, “Hocam neler oluyor? Herkes AK Parti'nin bölüneceğini ve Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Ali Babacan, Sadullah Ergin gibi isimlerin parti kuracağını konuşuyor. Hocam gerçekten bunlar parti kurup başarılı olurlar mı?” dedi. Güldüm ve “Allah aşkına sen işine gücüne bak, saydığın bu isimler parti filan kuramaz” dedim. “Ama Hocam ya piyasalar ne olur? Herkes piyasada dolar toplamaya başladı”... 

Sosyal medya üzerinden fitne 

Evladım bak işine sen sosyal medyada yazılanlara çok fazla inanma dedim ve kendi kendime bu sosyal medya denen fitne insanları nasıl da etkiliyor, insanların bu kadar sosyal medyaya bağlı olması hiç doğru değil diye düşündüm. 
Sevgili okuyucularım ne kadar açık konuştuğumu bilirsiniz değil mi? Açıkça soruyorum Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı Abdullah Gül, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olabilir miydi? Hayır olamazdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı Başbakan olabilir miydi? Hayır olamazdı. Ya Hüseyin Çelik, Ali Babacan, Sadullah Ergin bakan olabilirler miydi? Hayır onlarda olamazlardı. Evet bu isimlerin hepside bakanlıkları döneminde başarılı olmuş kıymetli isimler. Ama AK Parti'nin kurucusu şimdiki Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı hiçbiri o koltuklara gelemezlerdi. Çünkü seçmen oyunu onlara değil Recep Tayyip Erdoğan'a veriyor ve bugün Recep Tayyip Erdoğan isminin yüzde 50 oyu var. 

Yeni anayasa meclis'ten geçecek 

Hiç kimse “Cumhurbaşkanı AK Parti'ye karışmasın” diyemez. Erdoğan gerek gördüğü zaman partiye müdehale etme hakkına sahiptir. “Peki hocam Başbakan kim olur ve ekonomide sıkıntı olur mu” derseniz, Allah'a çok şükür ekonomimiz gayet iyi hiçbir şey olmaz. Sosyal medyada yazılan temenni içerikli haberlere inanmayın. Başbakan kim olursa olsun göreve başladığında mutlaka ülkemize hizmet etmeye ve yatırımlar yapmaya devam edecek ve yeni anayasayı da Meclis'ten geçirecektir. Tekrar söylüyorum sakın art niyetli kişilerin sosyal medyada fitne içerikli yazılarına inanmayın. Allah'ın verdiği akıl nimetiyle düşünüp haraket edelim. Ne diyeyim. CENAB-I ALLAH ÜLKEMİZE, DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE KİM HAYIRLI OLACAK İSE ALLAH O KİŞİLERİ ÜLKEMİZİN BAŞINA GETİRSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN. ALLAH ÜLKEMİZDE KUTUPLAŞMA, DİN, DİL, IRK AYRIMI OLMADAN HUZURLU YAŞAMAYI CÜMLEMİZE NASİP ETSİN.