Prof. Dr. Mehmet Çelik

 7 Haziran öncesinde, bekarın karı boşaması misali Kemal Bey bol keseden vaadlerde bulunmuştu. 

İşin komik tarafı CHP’nin kabak tadı veren “laiklik elden gidiyor!” sloganını bırakıp, saçma-sapan da olsa seçim propagandasını ekonomik sloganlar üzerine kurması geçim sıkıntısı çeken sokaktaki vatandaşa cazip gelmişti. 


Gerçi vatandaş CHP’nin iktidara gelemeyeceğini biliyordu, Kılıçdaroğlu’nun vaadlerinin boş hayalden ibaret olduğunu da biliyordu… Ama AK Parti’ye bir mesaj olur, ümidiyle CHP’ye biraz oy vermişti ama!.. Aması var işte… İşin garip tarafı CHP bir önceki seçimden daha az oy almıştı. 

Laik-atak hastalığının Tayyip Erdoğan nefretiyle müzminleştirdiği CHP’liler, oylarını götürüp HDP’ye vermişlerdi. Bu, CHP tabanının müzmin hastalığıdır. 1950’den beri CHP ülkenin hiçbir problemi için bir dosya hazırlamamıştır. 

1950 sonrası Demokrat Parti döneminde, sadece hastalıklı tabanına Menderes nefreti aşılamıştır. 

1960’dan sonra Adalet Partisi karşısında Demirel nefreti, 1983’den sonra da Anavatan Partisi karşısında Özal nefreti aşılamıştır. 

AK Parti döneminde de bu laik-atak hastalığıyla kıvranan tabanına Tayyip Erdoğan nefreti aşılamakla yıllarını tüketti: Ortadoğu’da kan gövdeyi götürürken, bölge yeniden dizayn sürecine girerken, iki yıldır saray, klozet, yemek masası… gibi ipe-sapa gelmez saçmalıklarla hem Cumhurbaşkanı’nı meşgul etti, hem de bu hastalıklı tabanını tetikledi, durdu. 
7 Haziran öncesindeki seçim vaadlerine, bir-iki eften püften vaad daha ekleyerek, meydan meydan dolaşmaya başladı. Doğan Medyası ile Paralel yapı medyası bu saçmalıkları cilalayarak pazarlamaya çalışıyorlar, sokaktaki vatandaşta hayalvari algılar oluşturmaya gayret ediyorlar. 

İşin en komiği de 7 Haziran’dan önce köylüye mazotu bir buçuk liraya vereceğini vaat etmişti, şimdi ise bir lira seksen kuruşa çıkardı… 
Sokak kurnazlığı!.. Kemâl Bey’in tipine de çok yakışıyor doğrusu… 

Bununla hesap adamı, proje ve vaadleri hesap kitaba dayanıyor… Dolar yükseldi ya, onun için 30 kuruş zam yapmış!.. 
Uyanık!.. Dolar’ın yükselmesini de AK Parti’nin ülkeyi yönetememe beceriksizliğine bağlamayı da ihmal etmiyor!.. 
Vallahi Baykal’ı çok arıyorum. Ülke adına bir kayıptı… Bari o koltuğu dolduruyor!.. 
Kemâl Abi, çarşıların izbe kahvehanelerindeki okeycilere benziyor… Gırgır şamatayla taş aparan, laga-luga ederek dikkat dağıtan, zaman zaman masadakileri güldüren, zaman zaman da kızdıran tipler vardır ya, aynı… 
Yakışıyor vallahi!.. 
CHP’lileri de kendine benzetti ama… Bu da az başarı değil!