Şafak Malatya

AYIP. Hem de çok büyük ayıp! Beşiktaş gibi bir takımın, 55 dakika boyunca sahada bu kadar ne yaptığını bilmeden oynamasını bana kimse anlatamaz. 2 kamp, 5 resmi maç kaçırmış Atiba dışında, topun ayağına yakıştığı tek bir adam yok. Ayağa pas yapan yok. Geriden oyun kuran yok. Her şey bir yana, yahu topa basıp kafasını kaldıran bile yok!

Olamaz! 91 milyon Euro’luk bir takımın tek hücum planı Babel’in topu sağına çekip şut çekmesi olamaz. Şimdi bana diyeceksin ki “Gol böyle geldi ama”. Peki ya gelmeseydi? Ya o top direkten dönmeseydi? Ya Atıf biraz daha becerikli olsaydı? Belli ki Şenol Hoca “Önce yemeyeyim” düşüncesi ile çıkmış. Atiba – Tolgay sizi savunur ama üretemez! Özellikle son 2 senedir, Edirne'nin dışında dahi rakiplerine oyununu kabul ettirmiş Beşiktaş'ın, mevcut kadrosu ile sahada bu kadar kısır kalmaması lazım. Bunca forvetin içinde forvet sizliğin tavan yaptığı bünyede, sahaya Forvetimsi Babel ile çıkmak mantıklı gelir. Gerektiğinde 4-6-0 da oynar bu kadro. Sorun bu da değil. Sorun başka yerde. Sorun zihinde. Berrak değil hocanın kafası. 3 senedir salçalık domatesten harika yemekler servis eden hoca, elindeki malzemeyi neden verimsiz kullanmaya başladı bunun araştırılması lazım.

Şenol Güneş’in istediğinde neler yapabildiğine defalarca şahit olduk. O zaman şu anki sorunu ben değil, taraftar değil, yönetim çözecek. Gerekirse alacak karşısına hocayı soracak. Dinleyecek. Sorun nedir diyecek. Ama bunu öyle renkli mikrofonların önünde değil, Nevzat Demir’in 10’larca odasından birinde yapacak. Gün, bu sorunun sorulma günüdür. Şimdi değilse ne zaman?