Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Şampiyon yüreklerin şampiyon devleti!

Bu hafta futbol dünyası hayli çalkantılı geçti!

Özellikle de futbol üzerinden provokasyon yapmak için avuçlarını ovuşturanlar, kaç haftadır ortalığı gerdikçe gerdiler!

3 Temmuz sürecinde hevesleri kursaklarında kalanlar!

Tüm aklıselimliğe rağmen yine de tatsız olaylar da yaşanmadı değil!

Sağlam kafa sağlam vücutta olsun diye yapılması gereken spor adeta kafa kırmak, vurmak, yakmak, yıkmak dahası ülkeyi kaosa sokmak isteyenlerin silahı haline geldi!

İçte ve dışta adeta seferberlik hali yaşayan ülkemizde, depremin de sınır ötesinde Libya’daki Kınalı Kuzuların da önüne geçti!

70’li yıllarda çamur deryası sahalarda oynanan müsabakaları hatırlıyorum da, ideoloji kavgalarında, sokaklarda birbirini dövenler, vuranlar neredeyse bir tek stadyumlarda birbirleriyle kavga etmezlerdi!

Bütün bu yaşananları görüp gelecek için umutsuzluğa kapılırken, tek tük de olsa güzel şeyler olmuyor değil!

Sultan II. Abdülhamid Han’ın hayatını anlatan, “Usta” tiyatro oyunumuzun turne programı için Malatya’nın Arapgir ilçesindeydik. Tevafuk bu ya, oyunun oynanacağı saatte Fenerbahçe Galatasaray maçı vardı. İtiraf edeyim ki, az sayıda seyirci beklerken salon tıklım tıklım genç doluydu ve protokolde de koyu bir Galatasaray taraftarı olan Arapgir Kaymakamımız Sayın Mustafa Dilekli yerini almıştı!

Arapgir doğumlu işadamlarımızdan Sayın Mehmet Ali Aydınlar Bey’in, annesi Samime Aydınlar Hanımefendi adına yaptırdığı kültür merkezinde muhteşem bir program gerçekleştirmenin hazzını iliklerime kadar yaşadım!

Evet, bu ülkede ne kadar koyu bir taraftar olsa da sanata değer veren genç kaymakamlarımız ve gençlerimiz var hamd olsun!

Oradan Yazıhan ilçemize geçtik, bir salon düşünün ki, protokolde gençlerimiz yer almış, kendisi aynı zamanda Malatya Vali Yardımcısı da olan Yazıhan Kaymakamımız Sayın Güher Sinem Büyüknalçacı, “evlatlarım” dediği gençlerin arasında! Salonda çıt yok, “Tiyatro işte böyle seyredilir” dersi veriyor adeta gençlerimiz!

Sayın kaymakamımızla, depremzedelere toplanan yardımların depolandığı Malatya Göç İdaresi’ne bağlı depoya geçtik, kimler yoktu ki, Suriye’den Afganistan’dan gelen gönüllü kardeşlerimiz...

Sayın Kaymakamımız önüme üzerine mektup iliştirilmiş bir Trabzonspor kaşkolu koydu, üzerindeki mektubu okuduğumda nefesim daraldı!

Minicik bir Trabzonlu evladımız deprem vesilesiyle ertelenen Malatyaspor Trabzonspor maçı üzerinden yapılan algı operasyonu sebebiyle öylesine üzülmüş ve utanmış ki, gözlerim doldu!

Bu arada Kaymakam Hanım, üzerinde, “Glütensiz Un” yazan bir koli koydu önüme!

Bir yanda, Çölyak hastası vatandaşlarının ununu bile düşünen devleti, futbol üzerinden kaosa sürüklemek isteyenler, diğer yanda o devlet için çarpan yürekler..!Ardından, “Ahmet Bey depremzedelerimiz arasında Çölyak hastalarımız var, devletimiz bu hastalarımız için Glütensiz unu bile düşünüp yolladı” açıklamasında bulundu!

İşte, gerçek şampiyon bu yürekler!

Sizi, ayakta alkışlıyorum şampiyon yürekler!