Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Sıra Akşener’de 

Ne oldu da üslup bozuldu ve birileri Ülkücü hareketin berrak suyuna lağım suyu karıştırmaya başladı? Öncelikle, Türkiye eski Türkiye değil ve özelikle de 15 Temmuz 2016’dan sonra içte ve dışta var olma yok olma mücadelesi vermekte! 

Özelikle de soğuk savaş sonrasında stratejik ortaklıklar bozulmuş, dünün stratejik ortakları bugün Türkiye’ye en büyük kumpasları kuranlar, karşısındaki düşmanına alenen binlerce tır silah verenler haline gelmiş! Türkiye daha iki gün öncesinde Batman’da bu silahlarla sekiz evladını şehit verdi! 

İşte bu yaşananlar sebebiyle, Türkiye’yi idare eden siyasi irade, ‘’Bana çizilen sınırlara razı değilim, üzerinde yeni sınırlar çizdiğiniz topraklar benim baba mirasımdır’’ deyip dünyanın en üst kürsüsü BM kürsüsünden, ‘’Dünya beşten büyüktür’’ demiştir! Kendilerini enin eni zannedenler, dünyaya en tepeden bakanlar, 15 Temmuz’da çullandılar olmadı, olmazdı, çünkü sokaklarda Ülkücüler vardı! Devamında da MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli geçmişte tüm denilenleri, takınılan tavırları bir kenara bırakıp adına yakışır bir duruş sergileyerek hiçbir siyasinin yapamayacağını yaptı, ‘’Önce devlet’’ dedi! Bu duruşuyla da bendeniz gibi, 25 yıldır haklı ya da haksız bir şekilde MHP’den uzak kalmış Ülkücü hareketin kahir ekseriyetinin de yüzünü ağarttı, gönlünde taht kurdu! 

 Ne olduysa bundan sonra oldu ve kendilerini dünyadan büyük zannedenler bastılar düğmeye, kongre derken ayrılıklar... 

Zannettiler ki MHP bitti, oysa gidenlerden çok, özellikle de Sayın Bahçeli’nin duruşundan dolayı ziyadesiyle dönenler olmuştu! Hem de hiçbir makam mevki talep etmeden! 

Sayın Bahçeli son cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde asıl darbeyi vurdu ve kendini dünyadan büyük görenlerin hesabını alt üst etti! 

İttifak! 

Kendilerini dünyadan büyük görenler, gelenlerin gidenlerden kat kat fazla olduğunu, seçim sonuçlarında acı bir şekilde gördüler ve tüm hesaplarını da yaklaşan yerel seçimler, özelikle de İstanbul, Ankara üzerine yaptılar! 

Sayın Bahçeli yerel seçimlerde İstanbul’da aday çıkarmayacaklarını dahası da Türkiye genelinde Ak Parti ile ittifak yapmaya hazır olduklarını ifade etti! Bunun anlamı şuydu, bırakın Ak Parti ve MHP’nin mevcut belediye başkanlıklarını kaybetmesini, asıl CHP’nin başta İzmir olmak üzere eldeki şehirleri de kaybetme tehlikesinin ortaya çıkmış olmasıydı! 

Bu yüzden kendilerini dünyadan büyük görenler, tuttukları İP’i Sayın Bahçeli’nin boğazına dolayısıyla da Türkiye’nin boğazına geçirmek için düğmeye bastılar! Ortada hiçbir sebep yokken bırakın bir Ülkücüye, sıradan bir insana bile yakışmayacak üslupla, Sayın Bahçeli’ye hakaret dolu sözler sarf edildi! 

Sonrasında Sayın Akşener’in evinin önünde hiçbir aklı selimin kabul edemeyeceği, aslına bakarsanız  demokratik tepkinin sınırlarını zorlayan bir manzara yaşandı! Oysa İP ’te belli makamlarda olanların çoğu, geçmişte merhum Yazıcıoğlu’na yapılanları bildikleri halde başladılar feveran etmeye(!) 

Maksat, ‘’Mağdur’’ çıkarmak! 

Bütün bunlara rağmen, Sayın Bahçeli Üsküdar teşkilatını görevden aldı! 

Şimdi sıra İP ‘de ve Sayın Akşener’de! 

Ne mi yapmalı Sayın Akşener? 

Bütün bu çirkin olayların yaşanmasına sebep olunduğu için ve Sayın Bahçeli’ye karşı kullandığı dilden dolayı özür dilemeli.