Kamil Anahar

 

TRABZONSPOR, henüz 4. dakikada kalesinde bir yan toptan gördüğü gole ilk yarıda karşılık vermek istediyse de son vuruşlarda etkili olamadı. Karadeniz takımın en büyük handikabı savunmasının adam markajı mı yoksa alan savunmasını yapabilmesi mi? Yediği gollerin hepsi birer kopya. Golün sahibi Alanyasporlu Merih’i kutlamak lazım. Hem attı hem de Olcay Şahan’ın gollük şutunu çizgi üzerinden çıkardı.

Trabzonspor’un önde baskı yaparak maça başlaması beklenirken bunu ev sahibi takım gerçekleştirdi. Bordo-Mavili takıma oyun sahası bırakmayarak Sosa ve Yusuf gibi top tekniği yüksek oyuncuların oyuna girmesini engelledi. Buna rağmen Bordo-Mavililer, ilk 45 dakikada Rodellega ve Yusuf ile net pozisyonlar yakaladı.

Rakip ceza sahasına sağ kenardan Pereira-Yusuf ve Olcay üçgenleriyle gitmek isteyen Trabzonspor sol kanadını hiç kullanmadı. Alanyaspor diri ve koşan bir ekip olarak göze çarptı. Galatasaray maçının flaş oyuncusu Tony’ın kafayla attığı golde yan hakem yerinde bir ofsayt kararı verdi. Bordo-Mavili takımda görevini yapan kaleci kaptan Onur ve Onazi idi.

Bordo-Mavililer, ikinci yarıda da beklenen oyununu dirençli Alanyaspor karşısında istediği gibi oynayamadı. Karadeniz takımın teknik patronu 3 dokunuş yaptı. Olcay, Tony ve Onazi’nın yerıne Abdülkadir, Amiri ve kuban’ı oyuna alması sonucu değiştirmedi.

Ligimiz enteresan sonuçlara gebe olmaya devem ediyor. Alanyaspor’u 6-0 yenen Galatasaray’ı Trabzonspor 4-0 yenerken, Güney ekibi de Trabzonspor’u 1-0 mağlup ederek ligin ne denli çekişmeli olduğunu ortaya koydu. Trabzonspor’un evdeki hesabı çarşıya uymadı. Alanyaspor’da kaleci Ufuk Ceylan ve tek golün sahibi Merih Trabzonspor’a geçit vermeyen isimler idi.