Prof. Dr. Nurettin Lüleci

Cilde yağla karıştırılarak ya da küçük enjeksiyonlarla uygulanan ozon, kırışıklık oluşumunu önlüyor, kişiye daha genç bir görünüm kazandırıyor.   

Ozon veya O3, aktif oksijendir (O2). Ozon, oksijenin içerdiği iki atom yerine üç oksijen atomu içerir. Ek oksijen atomu, bu doğal maddeyi daha güçlü, oldukça aktif bir element haline getirir. Günlük yaşamda, bir fırtınada ya da yağmur yağdıktan sonra veya bir deniz kenarında hissettiğiniz farklı, ferahlatıcı, size değişik hisler yaşatan koku ozondur. Yine yüksek dağlara çıktığınızda ozonun gücünü hissedebilirsiniz.

HİÇBİR YAN ETKİSİ YOKTUR

Buralarda yaşayacağınız farklı koku ve duygular, aktif oksijen hakkında ipuçları verir. Ozon, 3 oksijenden oluşan doğal bir madde olduğu için, bir anlamda oksijenin abisi sayılır.  Özellikle insanların girdiği, spor yaptığı, eğlendiği havuzların suyu, klor yerine ozonla dezenfekte edilmelidir. Ozonun atığı oksijendir. Kimyasal bir madde olmadığından zararlı da değildir. Uygun formlarda ve koşullarda çok çeşitli faydaları olan güçlü bir elementtir. Ozonun hava kirliliğine neden olduğu yaygın bir yanılgıdır. Aksine, atmosferdeki ozon tabakası dünyayı güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından korur ve sıcak tutar. Kirlilik, ozon tabakasının tahrip olmasına neden olur. 

BAĞIRSAK VE KANA KARIŞIR

Kirlilik, ultraviyole ışınlarının dünya yüzeyine ulaşmasını sağlayan ozon tabakasında delikler oluşturur ve güneşten gelen zararlı ışınlar direkt, süzgeçten geçmeden yeryüzüne intikal eder. Atmosferde kirliliğin oluşturduğu ozon deliği ne kadar büyükse yeryüzünde oluşan ultraviyole zararları da o denli tehlikeli hal alır. Tıbbi olarak elde edilen ozonu nefes yoluyla içimize çekmek güvenli değildir, çünkü akciğerlerimizi tahriş eder. Ozon kanımıza, bağırsaklarımıza, cildimize, suya veya yağ içerisine enjekte edildiğinde,  güçlü ve güvenli bir şifacı haline gelir. 

MANTARLARI YOK EDİYOR

Ozon, bakteri, virüs ve mantar gibi patojenleri yok eder. Geride yan ürün olarak sadece saf oksijen kalır. Güçlü bir detoks etkiye sahiptir. Bu tür şeylerin üstesinden gelme kabiliyetiyle, doğru biçimde stabilize edilmiş ozon, ciddi cilt problemlerini tedavi etmek için de muazzam fırsatlar sunar. Ozon cilde sadece yağlarla aktarılmaz, direkt gaz olarak minik enjeksiyonlar şeklinde de uygulanır. Ayrıca PRP maddesini aktive etmek, etkinliğini artırmak amacıyla da medikal kliniklerde uygulanmaktadır. 

Doğal detoks 

Ozon, çevremizin temizliği için mucizevi etkiler oluşturur. Üçüncü bir oksijen molekülü içerdiğinden, oksijenden (O2) daha ağırdır. Bu ekstra ağırlık nedeniyle havada hareket edebilir ve havayı temizleyebilir. Her türlü kirleticiyle ilgilenir ve önüne çıkan bakteri ve virüsleri de tutarak, onları etkisiz hale getirir.  Ozon, detoksifikasyon için mükemmel bir  terapidir. Vücuttaki hücrelere bol miktarda oksijen taşıma kapasitesine sahiptir. Toksik birikimleri ve enfeksiyonları dışarı atar. 

DERİYE NÜFUZ EDER

Ozonu güvenli şekilde dengelemek için bazı yağ türlerini kullanabiliriz. Şöyle ki ham, soğuk, preslenmiş organik zeytinyağı kullanıldığında, yağın içine uzun bir süreçte ozon emdirilir. Yağı tamamen ozonla doldurma işlemi haftalarca sürebilir. Bu ürün kullanıldığında, ciltteki birçok problem için mucizevi etkiler oluşturur. Ozonlanmış yağlar, derinin en derin katmanlarına kadar nüfuz eder. Deriyi mikroptan arındırır, şişlik ve kızarıklıkları hızlı ve etkili bir şekilde ortadan kaldırır. Ağrıları keser.

SİVİLCELERİ KURUTUR

Cilde uygulandığında ozonlanmış yağlar, güçlü özelliklerini hücrelere taşır. Yağ, hasarlı dokuları iyileştirir ve süreci hızlandırır. Bakterileri (sivilcelere çok faydalı), virüs ve mantar enfeksiyonlarını temizlemek için çalışır. Ozonlanmış zeytinyağı, yeni sağlıklı cilt hücrelerinin büyümesini uyarır. Aslında organik bir yağ ozonlandığında, o yağda ne yağ ne de ozon bulunur. Başka bir madde meydana gelir, biz bu maddeye ozonid diyoruz. Ozonid de içindeki peroksit sayısı dikkate alınarak değerlendirilir. Düşük ozonid sayısı olanlar, güzellik ve sağlık için kullanılırken, peroksit sayısı artan ozon yağları, daha ziyade enfeksiyonları yok etmek için kullanılır. 

DENGE SAĞLAR

Saf ve yüksek oranda aktive edilmiş ozon yağları, en zor cilt şikayetlerini bile iyileştirme potansiyeli sağlar. Herhangi bir cilt sorunu için yumuşak ve etkilidir. Günümüzde diğer bitkisel aktiflerle kombine edilmiş ozonlu kozmetik ürünler, kullanıcılarına memnuniyet sağlamaktadır. Hatta ozon katılarak formüle edilen şampuanlar bile ozonun iyileştirici potansiyelini bünyelerinde taşır.