Kamil Anahar

Kamil Anahar

[email protected]

Mikel kazığını kim attı

BİR kere iki takımında top oynamak için sahaya çıktıklarını yaptıklarıyla ortaya koydular. Oyuncular futbolu güzelleştirmenin çabası içindeydiler.

Konuk ekip Trabzonspor, UEFA Kupası'nda turu geçtiği Prag karşısına çıktı ilk 11'den 4 oyuncusu sahada yoktu. Teknik direktör Ünal Karaman, yorgunluk ve sakatlıklar sebebiyle, savunmada Hüseyin Türkmen, Hosseini ile orta alanda Abdülkadir Parmak ve forvette Ekuban’ın yerine Campi, Fernandez, Yusuf Sarı ve Mikel’e görev verdi.

İlk 30 dakika içinde Trabzonspor topu daha fazla ayağında sakladı. Norveçli oyuncu Sörloht iki kez pozisyon bulduğu anlarda topu çerçeveye atamadı. Bu oyuncuya 34’te 3. bölgeye yaptırılan koşu ile golü buldu Fırtına’nın üstünlüğü kısa sürdü.

Ev sahibi Kasımpaşa ortaya koyduğu oyunuyla ‘Ben kolay kolay teslim olmam’ diyordu. Koita’nın yakın mesafeden kafa şutunu Trabzonspor kalecisi Uğurcan aynı güzellikle çıkarırken İstanbul ekibi artık gole yaklaşıyordu. Gelişen atakta Aytaç Kara’nın ceza sahası içinde attığı yarım vole Bordo-Mavili takımın ön liberosu Mikel’3 çarparak ağlarla buluştu. Karadeniz ekibi orta sahasında rakibini karşılaşmakta zorluk çekti. Kasımpaşa bu bölgede çok rahat top yaptı. Emektar Mikel’in takıma katkısı çok zayıftı. Nwakame ise ilk 45 dakikada sahada mıydı belli değildi. Bordo-Mavili takımda Abdülkadir Ömür’ün gayretleri vardı. Sörloht’un attığı golun eseri onun pasıydı. Genç Yusuf Sarı sadece top ayağındayken oyunda gözüktü. İkinci yarıda her iki takımda karşılıklı ataklar yaptı. Ancak istedikleri golü bulamadılar. Bordo-Mavili takımı ipten alan isim genç kaleci Ugurcan oldu. Tam 6 pozisyonda Kasımpaşa forvetlerine izin vermedi. Trabzonspor’a dünya yıldızı diye alınan Obi Mikel bitmiş. Bordo-Mavili takıma Mikel kazığını acaba kim atmış. Benim merak konum. Hakem Cüneyt Çakır, en rahat maçlarından birini yönetti.