Kamil Anahar

Kamil Anahar

[email protected]

Önce Trabzonspor sonra Fenerbahçe

Karşılaşmaya konuk ekip Fenerbahçe daha atak ve diri başlarken, ev sahibi Trabzonspor ise savunmada kaldı. Karadeniz ekibinde zorunlu olarak sağ ayaklı Kamil Çörekçi sol bek görevini yaparken, Fenerbahçe’de ise sol bek ve sağbek oynayan Hasan Ali Kaldırım dörtlü savunmanın önünde yer aldı.

Fenerbahçe ilk 20 dakikada Trabzonspor kalesinde daha fazla gözüktü. İstanbul takımının iki şutu vardı. Trabzonpor ise savunmadan ileri çıkmakta güçlük çekti. Çünkü Fenerbahçe dar alanları iyi kapattı. Özellikle de golcü Burak Yılmaz’ın koşu yolunda Mehmet Topal bir nöbetçi gibi oynadı.

İlk 45 dakikada her iki takımda sadece birer önemli pozisyonunda topu çerçeve içine atamadılar. Bordo-Mavili takımda Kucka, Fenerbahçe savunmasının hatasından yüksek topa kafa vuramadı. Sarı-Lacivertliler ise bu yarının son dakikalarında İsmail Köybaşı ile net bir pozisyonun değerlendiremedi.

Fırtına’nın orta sahasında görev yapan Kucka ve Okay, çok zor kazandıkları topları kolay harcadılar. Ya rakibe kaptırdılar ya da tercih hatasında bulundular. Her iki takım kaptanları olan kalecilere birinci devre önemli bir iş düşmezken,  Fenerbahçe’de kaleci Volkan, Burak’a atılan toplarda adeta ikinci bir libero görevi yaptı.

Ev sahibi takımın önemli silahlarından biri olan Yusuf Yazıcı etkili değildi. Burak’ın pas beklediği bu oyuncu kendine oyuna sokamadı. Trabzonspor’da etkisiz gözüken Olcay, sol bek oynayan Kamil Çörekçi’ye yardıma gelmediğinden bu alanı daha çok kullanan Fenerbahçe etkili ataklar yaptı.

İkinci yarıda sahada bambaşka bir Trabzonspor vardı. Yusuf’un yerine oyuna giren Sosa, orta alanda takımını ayakta tutan isim olunca golcü Burak takımını 1-0 öne geçiren golü attı. 1-0 geriye düşen Fenerbahçe’de Teknik Direktör Aykut Kocaman hamlelerini gerçekleştirdi. Valbuena ve Eljif Elmas’ı oyuna alan Sarı-Lacivertliler baskısını artırırken, Trabzonspor Teknik Direktörü Çalımbay’ın oyuna elini sokmamasını çok garipsedim. Golü yedikten sonra Rodellaga’yı oyuna almak neyin nesi Rıza Hocam ! Sence beraberlik başarı mı?