Prof. Dr. Nurettin Lüleci

Prof. Dr. Nurettin Lüleci

[email protected]

Sağlıklı hücreler için ozon

Ozon, bakterileri, virüsleri ve mantarları öldüren çok güçlü bir maddedir. Hem bir tedavi aracı, hem de hastalıkların önlenmesinde koruyucu kalkan gibi önemli roller üstlenir. 

Dünyadaki gelişmelere paralel olarak, Sağlık Bakanlığı'mız da 14 başlık altında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları'nı (GETAT) yasallaştırmıştır. Ozon tedavisi ülkemizde yasal bir tedavidir. Hakkında en fazla bilimsel yayın bulunan ozon tedavisi de bu tedaviler arasında yer almıştır. Konuya ilişkin önce ozon tedavisinden genel hatlarıyla bahsedeceğiz sonraki yazılarımızda hastalık bazında detaylara gireceğiz.  

NE ZAMAN YAPILMALI? 

Kendi kendinize bir yaşam analizi yapın. Hangi gıdaları alıyorsunuz. Sigara ve içki var mı? Reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilaç kullanıyor musunuz? Bu ilaçlar sizin vücudunuza zarar veriyor mu ya da bunun farkında mısınız? Zararlı mikroplar için almış olduğumuz ilaçlar zaman içinde vücudunuz için yararlı olan mikropları da öldürüyor mu? Kanser için kemoterapi ya da radyoterapi gördünüz mü? Kullandığınız sular temiz mi? Bütün bu hayati sorulara doğru bir yanıt bulmak zorundasınız. Bedenimizin üçte ikisi sudur. Yaşam için vazgeçilmez olan vücut suyunuz için ne yapıyorsunuz? Yediğiniz abur cubur şeyler, kullandığınız ilaçlar, içtiğiniz sigara ve içkinin yanında kendinize yeterince vakit ayırabiliyor musunuz? Stresle aranız nasıl? Az dinlenmiş, yorgun, stresle baş edemeyecek hale gelmiş vücudunuz içinde o kadar toksik madde var ki siz çok zehirlenmiş bir bedenin yükünü çekiyorsunuz. Kanınızda dolaşanlardan habersizsiniz. İşte tam da bu noktada sorulara cevap vermekte zorlanırken ozon tedavisinin bir kurtarıcı olarak karşınıza çıktığını göreceksiniz. Yaşamınızda basit bir değişiklik yapın. En azından denemek için bir kür (12 seans) ozon terapi tedavisi alın. Ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. 

MİKROPLARI ÖLDÜRÜYOR

Şimdi yeni bir yaklaşımla sağlıklı hücreler ve sağlıklı bir yaşam için harekete geçmenin zamanıdır. Biraz süre alacak, sabırlı olun. Ozon, bakterileri virüsleri ve mantarları öldüren çok güçlü bir maddedir. Allah vergisi olarak mikropları öldürücü, kokuları giderici, havayı temizleyici özellikleri çok önemlidir. Ozon hem hastalıklar için tedavi aracı, hem de hastalıkların önlenmesinde koruyucu bir kalkan gibi önemli roller üstlenmektedir. 

Tedavide yetki belgesini sorgulayın

Bazı üniversitelerimizin, “Sağlık Bakanlığı Onaylı Ozon Sertifikası Kursları” düzenlediği bilinmektedir. Sağlık Bakanlığı GETAT Daire Başkanlığı'nın bilimsel, özverili çalışmaları sonucu oluşturduğu yönetmeliklerin heba edilmemesi gerekmektedir. Özensiz, doldur boşalt tarzı kurslarda yönetmelikte yer almayan eğitimlerin verildiği, UBB kaydı olmayan ve tedavide kullanılmaması gereken cihazlarla eğitim verildiği, kursiyerlere bu cihazların pazarlandığı bilgisi derneğimize ulaştırılmıştır. İnsanımızı, hastalarımızı ve hekimlerimizi güvence altına almak adına yönetmelikte bulunmayan dolayısıyla yasal olmayan hatta sakıncalı bulunan uygulamalara (serum ozonlanması, kana direkt ozon verilmesi gibi) izin verilmemesi, bu kursların denetlenmesi ve önceden gerçekleştirilen kursların soruşturulması hususunda gerekli hassasiyetin, Sağlık Bakanlığı'mızın ilgili birimleri tarafından gösterileceğini bekliyoruz. Dernek olarak; ozon tedavisinin bilimsel rotası dışına çekilmesi ve rant kapısı oluşturulması gayretlerini her zaman deşifre edeceğimizin bilinmesini isteriz. 

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Beyaz kan hücrelerinin (savunma hücreleri olup enfeksiyona karşı korur) oluşumunu artırır, fonksiyonlarını düzenler. Bakteri, virüs ve mantarları öldürür. En güçlü doğal ve atık bırakmayan dezenfektandır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı direnci artırır. Bu özelliğiyle bağışıklık sisteminin sapmasından kaynaklanan hastalıkların tedavisinde iyileştiricidir. Hızlı büyüyen kanser hücrelerinin çoğalmasını ve yayılmasını engeller. Alyuvarların (kandaki kırmızı oksijen taşıyan hücrelerin) esnekliğini artırarak kılcaldamarlardan geçişini hızlandırır. Kanın dokulara oksijen bırakma yeteneğini artırarak organların oksijenlenmesini artırır. Hücre içi solunumu (hücrenin fonksiyonunu görebilmesi için gerekli enerji kaynağını elde etmesini) hızlandırır. Vücudumuzdaki doğal ağrı kesicilerin açığa çıkmasını sağlayarak ağrı kesici özellik gösterir. Kanın kıvamını azaltır, akışkanlığını sağlar. Damar duvarındaki plakların yumuşamasını ve küçük kan damarlarındaki tıkaçların çözülmesini sağlayarak dolaşımı düzenler.

Ozon nedir?

Güneşin ultraviyole ışınlarının üst atmosferde oksijenle karşılaştıklarında oksijeni parçalamaları sonucu bu parçalanan oksijen atomlarının diğer oksijenlerle doğal olarak birleşerek 3 atomlu oksijene yani ozona dönüşmüş halidir. Ozon üç oksijen atomundan oluşan doğal bir kimyasal bileşiktir. Bizi güneşin zararlı UV ışınlarından koruyan ozon tabakasıdır. Bu doğal ozon havadan ağır olduğu için toprağa ve suya düşer. Bir fırtına, şimşek çakması ya da yağmur sonrası hissettiğimiz, kokladığımız temiz, taze bahar kokusu, doğal ozonun bize hissettirdikleridir. 

Yaşlanmayı önler

Ozon terapi, kandaki oksijen düzeyinde artış sağlar. Vücudun dış etkenlere karşı direnci artar. Yaşlılık belirtilerinin ortaya çıkmasını yavaşlatır. Kandaki oksijen düzeyinde artış sağlar. Böylece dokulara daha fazla oksijen ulaşır. Vücutta yarattığı rahatlamanın ötesinde, soğuk algınlığı, kireçlenme, baş ağrısı, halsizlik gibi şikayetlerde de yardımcı bir tedavi aracıdır. 

HAYATİ ORGANLARI YENiLER

Aktif oksijen içeren artmış kan dolaşımı, beyin, karaciğer, böbrek gibi hayati organlarda hücre yenilenmesi yapmaktadır. Ani işitme kayıplarında ve görmeyle ilgili sıkıntılı durumlarda, felç geçirenlerde yararları bilinmektedir. Yaşlılık sürecinin yavaşlatılmasında daha sağlıklı bir yaşam için de hastalık olmasa bile ozon tedavisi almak yararlıdır. 

ETKİ ALANI

Doku ve hücrelerin oksijenizasyonunu artırır n Beyaz kan hücre sayısını artırır ve bağışıklık sistemini uyarır n Oksijenin dokulara verilmesini kolaylaştırır n Kanımızdaki virüs, bakteri, maya, mantarları temizler, vücuttaki toksinleri dışarı atar n Kan akımını artırarak kan ve lenf sistemini temizler n Hormon ve enzim üretimini normalize eder n İnflamasyon ve ağrıyı azaltır n Oto immün hastalıkları engeller ve sağlıklı haline geri döndürür. Sağlıklı insan hücreleri oksijeni sever. Oksijen sağlıklı hücrelerin yakıtıdır. Bakteri, virüs, mantar ve parazitlerin neden olduğu hastalıklar, AIDS, kanser, dejeneratif hastalıklar, artrit mikropları aktif oksijen bulunan ortamda canlı kalamaz.