ABD ve Japonya'dan kritik görüşme... Anlaşma sağlandı

ABD Başkanı Joe Biden ve Japonya Başbakanı Suga Yoşihide telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki liderin görüşmesinde, Kuzey Kore'nin nükleersizleştirilmesi ve Çin'in bölgede artan faaliyetlerine karşı, "Serbest ve Açık Hint-Pasifik" vizyonunun gerçekleştirilmesi konusunda anlaşma sağlandı.

Haberin Eklenme Tarihi: 10.08.2021 10:30:00 - Güncelleme Tarihi: 10.08.2021 10:30:00
ABONE OL

ABD ve Japonya, Çin'in tehditkar faaliyetleri karşısında "Serbest ve Açık Hint-Pasifik" vizyonunun gerçekleştirilmesinde anlaştı.

ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüşen Başbakan Suga Yoşihide, ikili ve bölgesel gelişmelerin yanı sıra Tokyo 2020 konularını ele aldı.

Suga, görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında, Çin'in tehditkar faaliyetleri karşısında Serbest ve Açık Hint-Pasifik vizyonunun hayata geçirilmesine yönelik ABD Başkanı Biden ile anlaştığını söyledi.

Kyodo ajansına göre görüşmede ikili, Kuzey Kore'nin nükleersizleştirilmesi gibi "21. yüzyılın acil konuları" kapsamlı, Güney Kore-ABD-Japonya üçlü iş birliğinin önemini vurguladı.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rağmen Japonya'nın 2020 Olimpiyatları'na "güvenli şekilde ev sahipliği yaptığını" kaydeden Biden, ay sonu başlayacak Paralimpik Oyunları'nın düzenlenmesinde de Başbakan Suga'ya başarılar diledi.