Ülkesini eleştiren ABD'li yarbay için şaşırtan emir

Afganistan'da kaosa neden olan çekilmeyi eleştiren ABD'li yarbay Scheller istifa etti. Scheller, üslerinin kendisine ‘akıl sağlığı' için muayene olması konusunda emir verdiğini duyurdu.

Haberin Eklenme Tarihi: 31.08.2021 13:05:00 - Güncelleme Tarihi: 31.08.2021 15:31:00
ABONE OL

ABD ordusunda görevli Yarbay Stuart Scheller, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yayınladığı videoda ABD'li komutanları hedef aldı. Scheller, Afganistan'da kaosa neden olan çekilmenin sorumlulularının 'elini taşın altına koymaları ve hesap vermeleri' gerektiğini belirtti. Scheller, en son yaptığı paylaşımda komutanlarının kendisine, 'akıl sağlığı' için muayene olması konusunda emir verdiğini belirtti.

ABD ordusunda görevli Yarbay Scheller, yayınladığı videoda ABD ordusundaki liderlerin Afganistan'dan çekilme konusunda başarısız olduğunu ifade etti. Scheller, "Üst düzey liderler bizi hayal kırıklığına uğrattı. 'Biz bu işi batırdık' diyemiyorlar" dedi. On binlerce kişi tarafından izlenen ve paylaşılan videoda Scheller, Kabil Havalimanı'nın tahliyeler öncesi güvenlik çemberine alınmamasını da stratejik hata olarak değerlendirdi. Scheller, en son yaptığı paylaşımda, üslerinin kendisine 'akıl sağlığı' için muayene olması konusunda emir verdiğini duyurdu.

"SİSTEM ÇÖKECEK, BEN DEĞİL"

Scheller, son yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: