Astronotlar tuvalet temizleyecek 

NASA, ABD’de hükümetin kapalı olmasından dolayı, temizlikçilere artık ödeme yapılamayacağını açıkladı. Bu nedenle çalışanlardan, tuvaletleri temizlemeleri için gönüllü olmaları istendi.

Haberin Eklenme Tarihi: 26.01.2019 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 26.01.2019 08:00:00
ABONE OL

KAPILARA İLAN ASTILAR 

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına 5.7 milyar dolar bütçe gerektiren bir duvar örülmesini istemiş, Demokratlar ise bu talebi reddetmişti. Yıl sonu geçici bütçesi henüz Kongre'den çıkıp onaylanmadığı için, federal hükümet 35 gündür kapalı. Binlerce kişinin ücretsiz izne çıkarıldığı ülkede yaşanan kriz, NASA çalışanlarını da vurdu. Teksas'ın Houston kentindeki Johnsons Uzay Merkezi'nde, tuvaletlerin kapısına cuma gününden itibaren temizlik personeline ödeme yapılamayacağı ilanı asıldı.  

ÇALIŞANLAR İSYAN ETTİ 

NASA yetkilileri, personelin tuvalet temizliği için gönüllü olması gerektiğini belirtti. İlanı Twitter hesabından paylaşan NASA çalışanı Elizabeth Blome, “Bizim gerçekliğimiz bu. Uluslararası Uzay İstasyonu'nun faaliyetlerine devam etmesi için ücret almadan çalışıyorduk, şimdi temizlik yapacağız” ifadelerini kullandı. Yönetimin yaptığı ‘gönüllü temizlikçi’ ilanı, bilim insanlarından tepki topladı. İlana henüz kimsenin başvurmadığı öğrenildi. 

Hükümeti yine açamadılar

ABD'de hükümetin yeniden açılması için senatoda Cumhuriyetçiler ve Demokratlar tarafından iki ayrı yasa tasarısı sunuldu. Ancak tasarılar yeterli oyu alamadığı için federal hükümet kapalı kalmaya devam edecek.