FETÖ'nün Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yapılanması BM organizasyonuymuş gibi Türkiye aleyhine alçak bir etkinlik düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında, FETÖ’nün basın yapılanması Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı sanki BM organizasyonuymuş gibi Türkiye aleyhine alçak bir etkinlik düzenledi.

Haberin Eklenme Tarihi: 27.09.2018 18:21:00 - Güncelleme Tarihi: 27.09.2018 21:34:00
ABONE OL

Türkiye'de 251 kişinin şehit edilmesine 2 binden fazla kişinin ise yaralanmasına neden olan FETÖ terör örgütü ABD'de hala rahatça hareket ediyor. Örgüt, ABD yönetiminin kendisine tanıdığı bu rahatlığı o kadar ileri boyutlara taşımış ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM ziyareti sırasında BM'nin bir konferansıymış gibi 'etkinlik' adı altındaki organizasyonda Türkiye aleyhtarlığı yaptı.

FETÖ organı olan ve Türkiye’de yasaklanan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, ABD’de ''Dünyamızı dönüştürelim'' başlıklı bir program düzenledi. Programa FETÖ suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Zaman Gazetesi yazarlarından Abdulhamit Bilici de katıldı. Bu sene düzenledikleri toplantının ana konusunun ''basın özgürlüğü'' olduğu belirtildi. 

FETÖ'ye ait Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, her sene düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Görüşmeleri'nin bu yılki oturumları sırasında Türkiye aleyhine kara propaganda ile dolu program düzenledi. Kendilerine meşru bir zemin oluşturmak amacıyla BMGK'ya katılan üyelerin de yer aldığı konuşmalarda Türkiye'yi karalamak üzere çizdikleri genel çerçeve dikkat çekiyor. FETÖ’ye ait vakfın toplantılarını 14 ülkeden 15 sivil toplum örgütleri ile ortak gerçekleştirildiği bildiriliyor. 

'BM' KAMUFLAJI ALTINDA FAALİYET YÜRÜTÜYORLAR

BM ve NATO üyesi olan Türkiye’nin çağrılarına rağmen FETÖ üyeliğiyle bilinen kişi ve kuruluşların ABD gölgesinde sanki BM'nin organizasyonlarından biri gibi faaliyetler  düzenlemeleri dikkat çekiyor.

''UNGA Conference'' isimli salı günü düzenlenen alçak etkinlikte ''UNGA'' ismiyle sanki BM'nin düzenlediği bir şey gibi gösterip ilgi çekmeye çalıştıkları ortaya çıktı. 

FETÖ'cü hainler organize ettikleri bu düzenbaz yapıyla Türkiye aleyhinde sürekli kötüleme kampanyaları yürütüyorlar. 

DAHLAN’A AİT EL AHRAM'IN YAZARI DA TOPLANTIDA

Toplantıya ayrıca El Ahram Gazetesi yazarlarından Muhammed Emin El Masri de katıldı.

El Ahram Gazetesi, Mısır merkezli yayınlar yapıyor. Gazetenin sahibi ise ‘gölge adam’ olarak bilinen ve Yaser Arafat'ın ölümü dahil olmak üzere Ortadoğu'daki birçok olayın şüphelisi olarak tanınan Muhammed Dahlan, aynı zamanda birçok uluslararası komploda da adı geçen bir isim olarak biliniyor.

Geçmişte Oslo Anlaşması'nın ardından Gazze'de oluşturulan 20 bin kişilik Filistin Önleyici Gücü'nün başına geçerek CIA ve İsrail istihbarat servisleriyle sürekli temas haline giren Dahlan, Yaser Arafat ile rekabet etmişti.

Dahlan'ın liderlik ettiği önleyici gücün hapishanedeki Hamas üyelerine işkence ettiği iddiaları ve elde ettiği güç nedeniyle Gazze'nin adı ''Dahlanistan'' olarak anılmaya başlamıştı.

Dahlan, Arafat'a suikast düzenlediği iddiasıyla Filistin vatandaşlığından çıkarılmıştı. 

(Haber7)