İtalya da PKK’yı korumaya aldı

Fransa’dan sonra İtalya da Suriye petrolünün peşine düştü. DEAŞ bahanesiyle terör örgütü PKK/YPG'ye destek vermek için Deyrizor'a asker gönderdi.

Haberin Eklenme Tarihi: 13.06.2018 01:06:00 - Güncelleme Tarihi: 13.06.2018 01:07:00
ABONE OL

İtalya’da yeni kurulan aşırı sağcı hükümet, PKK/YPG’ye destek bahanesiyle Suriye'nin Irak sınırındaki Deyrizor kentine asker gönderdi. Terör örgütü DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon bünyesine dahil olan İtalyan askerleri, bir hafta önce önce Haseke'ye, ardından Deyrizor'a geçti. Askerler Deyrizor'un Ömer petrol sahasındaki ABD üssüne yerleşti. 

ÇATIŞMAYA GİRMEYECEK 

Tam sayıları bilinmeyen İtalyan güçlerinin, DEAŞ'a karşı operasyonlarda ABD ve Fransa askerlerine destek verdiği öne sürüldü. Askerlerin şimdilik çatışmalara doğrudan katılmayacağı öğrenildi. PKK/YPG’nin mayıs başında ABD ve Fransa'nın desteğiyle DEAŞ’a karşı operasyon başlattığı açıklanmıştı. Ancak operasyonda herhangi bir ilerleme sağlanamadığı belirtildi. 

YAĞMAYA KATILDILAR 

Suriye'de en büyük petrol ve doğalgaz sahaları ABD destekli terör örgütü PKK/YPG tarafından işgal edildi. İtalya’nın da Fransa gibi asıl niyetinin, DEAŞ’la mücadele adı altında PKK/YPG’de destek vererek bu enerji kaynaklarından pay almak olduğu kaydedildi.