Tatar: Rumlar ortalığı karıştırdı, idareye baskı yaptılar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a, Londra'da saldırı girişimi gerçekleştirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Tatar, "Rumlar ortalığı karıştırdı, idareye baskı yaptılar" açıklamasında bulundu.

Haberin Eklenme Tarihi: 29.03.2023 21:46:00 - Güncelleme Tarihi: 29.03.2023 21:46:00
ABONE OL

İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum ve Yunalı öğrencilerin sözlü saldırısına uğradı.

Kings College'de konferansa giden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın aracı Rum ve Yunan öğrenci grubu tarafından kesilmek istendi.

Konferanstan öncesi kolej girişinde bir grup Yunan ve Rum genç ellerinde pankartlarla protesto eylemi başlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar'ın aracı binaya yaklaştığı an, protestocu gençler taşkınlık çıkardı, aracın önünü kesmeye çalıştı, "Türkiye Kıbrıs'tan dışarı sloganı" attılar.

Saldırının ardından konuya dair açıklama yapan Tatar, "Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm' sloganları ile önümüzü kestiler. Polisler olmasa saldıracaktılar" dedi.

Tatar; "Sahte Cumhurbaşkanı konferans vermesin" diyerek her türlü dalavereyi yaptılar. Bir üniversitede yapacağım konuşmayı bile hazmedemeyen zihniyetle Kıbrıs'ta bir anlaşmaya ulaşmak hiç kolay değildir, olmayacaktır da herhalde" dedi.

İNGİLİZ POLİSİ YUNAN VE RUM GENÇLERE ENGEL OLDU

Tatar'a destek için konferansa gelen Türk gençler de, alkışlarla protestocu gruba tepki gösterdi.

Yaklaşık 50 kişilik grup, Kıbrıs konusunda düzenlenen konferansa katılmak üzere King's College London'a gelen Tatar'ın üniversitenin Strand yerleşkesine girişini engellemek için yolu kapattı.

Tatar'ın gelişini protesto eden grup, üniversite binası önündeki güvenlik görevlileri tarafından dağıtıldı.

Grubun dağıtılmasının ardından Tatar, üniversite yerleşkesine girdi ve programa katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a geçmiş olsun telefonu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İngiltere'nin başkenti Londra'da katılacağı program için üniversite yerleşkesine girişi Yunanistan bayrağı taşıyan grup tarafından engellenmek istenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Tatar ile telefonda görüşen Oktay olayı kınadı ve "Cumhurbaşkanı'mız, milletimiz ve şahsım adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye olarak her zaman ve her konuda sonuna kadar yanınızdayız." ifadesini kullandı.