Berat Albayrak: Kimseye kulak asmayın, yolunuzda ilerleyin

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, gençlere seslendi: ''Kim ne derse desin kimseye kulak asmayın. İnandığınız yolda ilerleyin...''

Haberin Eklenme Tarihi: 9.12.2016 11:26:00 - Güncelleme Tarihi: 9.12.2016 11:52:00
ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında düzenlenen programda konuştu.

 

Bakan Albayrak'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

 

"Günümüzün en büyük katme değeri ve güzelliği, bilgiye ulaşmadaki kolaylıksa, bir o kadar önemli olan da o bilginin doğruluğu.

 

Türkiye yeni kuralların koyulduğu, yeni paylaşımların yapıldığı bir yüzyılda çok büyük bir mücadelenin içerisinde. Bunun en temel unusuru 15 Temmuz'da da yaşadığımız gibi varolma mücadelesi.

 

Küresel pay kapma mücadelesinde ayakta kalmak için çok güçlü olmamız lazım. Bilimsel, ekonomiik ve kültürel anlamda çok çalışmamız lazım ve inovasyonu hayata geçirmemiz gerekiyor.

 

Bu yüzyıl geçtiğimiz yüzyıldan çok farkla bir yere gidiyor. Ekonomik refahın her geçen gün doğuya doğru kaydığı bir süreçten geçiyoruz. Bundan 10 sene sonra, dünyada en güçlü iki ekonomi ki birçok uzmana göre de böyle; Çin ve Hindistan olacak. Ve bu iki ülkenin ekonomik toplamı G7 ülkelerini geçecek.

 

İnsan, kendi yaşadığı dönemdeki gençliğinen kritik gençlik olduğunu düşünür. Kritik olan şu; kırılmanın yaşandığı bu yüzyılda bu nesle söylediğim şu. Tarihsel olarak 2000 sonrası jenerasyon son yüzyılın en kritik nesli. Karşımda, bu yüzyıl içerisinde Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinde çıkarabilme noktasında en kritik nesli görüyorum. Kim sizi inandığınız yoldan vazgeçirmeye çalışırsa çalışsın sakın kulak asmayın. Önce kendinizi, sonra milletinizi sonra da rabbinizi bildiğiniz sürece kimse size bir şey yapamaz..."