"Yanlış hesaplama yapıyorlar"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "AGİ" ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Asgari geçim indiriminin (AGİ) maaşlardan kesilmesine ilişkin konuşan Bakan Bilgin, "'İş Kanunu'nun 62'nci maddesi öyle bir kesintinin yapılmasını mümkün görmüyor. İşvereniniz yanlış yapıyor, hukuka aykırı. Sizin maaşlarınız geri gitmez, kanun çok açık." ifadelerini kullandı.

Haberin Eklenme Tarihi: 20.01.2022 13:30:00 - Güncelleme Tarihi: 20.01.2022 12:38:00
ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Enflasyon farkını, işçilerimize de memurlarımızda olduğu gibi taahhüt ettik. Fark, günü geldiği zaman belli olur." dedi.

AA'nın aktardığı habere göre, Bilgin, dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AGİ KESİNTİSİ

Bakan Bilgin, maaşlardan asgari geçim indirimi miktarlarının kesilmesine ilişkin soru üzerine, İş Kanunu'nun 62. maddesinin, böyle bir kesintinin yapılmasını mümkün görmediğini dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, şunları kaydetti:

Kamu işçilerinin ek zam beklentisine ilişkin ise Bilgin, "Enflasyon farkını, işçilerimize de memurlarımızda olduğu gibi taahhüt ettik. Fark, günü geldiği zaman belli olur." sözlerini sarf etti.