"Elektrikli lokomotif üretiminde dışa bağımlılığa son vereceğiz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "E-5000 Milli Elektrikli Anahat Lokomotifi' projemizle, lokomotif üretiminde katma değeri yüksek bileşenlerin yerli tasarımı ile elektrikli lokomotif üretiminde dışa bağımlılığa son vereceğiz." dedi.

Haberin Eklenme Tarihi: 18.08.2022 14:02:00 - Güncelleme Tarihi: 18.08.2022 14:02:00
ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, E-5000 Milli Elektrikli Anahat Lokomotifi projesiyle, lokomotif üretiminde katma değeri yüksek bileşenlerin yerli tasarımı ile elektrikli lokomotif üretiminde dışa bağımlılığa son vereceklerini belirterek, "Eskişehir'de üreteceğimiz milli elektrikli lokomotifimizin gövde tasarım çalışmalarını tamamladık, imalatına da başladık." dedi.

Ankara'dan Yüksek Hızlı Tren ile Eskişehir'e gelen Bakan Karaismailoğlu, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve MHP İl Başkanı İsmail Candemir ile diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Karaismailoğlu, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ve beraberindekilerle Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ (TÜRASAŞ) fabrikasını ziyaret ederek brifing aldı. E-5000 anahat lokomotifi montaj çalışmalarını inceleyen Karaismailoğlu, lokomotiflere bindi, çalışanlarla sohbet etti.

Bakan Karaismailoğlu, fabrikada üretilen Yangın Söndürme ve Kurtarma Treni'nin TCDD Taşımacılık AŞ'ye teslimi için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, demir yolu araçları imalatında yerlilik ve millilik oranını artırmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Raylı sistem araçlarının kritik bileşenlerini milli imkanlarla tasarlayıp üretmenin en önemli öncelikleri olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, ülkenin ihtiyaç duyduğu tüm raylı sistem araçları ve kritik alt bileşenlerinin tasarlanarak üretildiği bir TÜRASAŞ hedeflediklerini bildirdi.

TÜRASAŞ'ın bölge müdürlüklerindeki fabrikalarda yıllık 80 araç, 45 lokomotif, 150 kent içi raylı sistem aracı, 75 dizel lokomotif ve 1200 vagon üretim kapasitesinin bulunduğunu anlatan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

Karaismailoğlu, TÜRASAŞ'ın yürüttüğü bir diğer projenin "Yeni Nesil 8 Silindirli 1.200 Dizel Motor" üretimi olduğunu açıkladı.

Türkiye'de bu özelliklerde ilk yerli motor olan projenin sektöre ve ülkenin gücüne güç katacağını vurgulayan Karaismailoğlu, "Bu motorları kendimiz üretecek, başka ülkelerden satın almak zorunda kalmayacağız. Milli ekonomimize kıymetli katkılar sunacak motorun montajı devam ediyor." ifadelerini kullandı.

TÜRASAŞ fabrikalarında yürütülen "Milli Elektrikli Tren Seti Araç Prototipi ve Seri Üretimi" projesine de değinen Karaismailoğlu, şu bilgileri verdi:

"TÜM DÜNYADA SES GETİREN PROJELERİMİZİ BİR BİR İNŞA ETTİK"

Bakan Adil Karaismailoğlu, AK Parti hükümetleri olarak 2003'ten bugüne ulaştırma ve altyapı alanında verdikleri sözleri yerine getirdiklerini belirtti.

Bu çalışmaların önemine işaret eden Karaismailoğlu, "Demir yollarımızdaki çalışmalarımızın yanı sıra bazıları asrı aşan geçmişe sahip, tüm dünyada ses getiren projelerimizi bir bir inşa ettik. Böylece Türkiye, sahip olduğu konum ve konjonktürün sağladığı avantajla, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için gerekli rekabetçi gücü elde etti. Asya ve Avrupa arasında ticaret yollarından orta koridorda küresel bir lojistik süper güç olma iddiasına bu yatırımlarımız sayesinde sahip olduk." dedi.

Karaismailoğlu, bu gücü başarıyla bitirdikleri ve hizmete aldıkları Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü, İstanbul-İzmir, Kuzey Marmara ve Ankara-Niğde otoyolları, Ankara-Eskişehir-İstanbul hızlı tren hatları gibi mega ulaşım projeleri sayesinde elde ettiklerini dile getirdi.

TCDD Taşımacılık AŞ'nin, ihtiyacı olan yangın söndürme ve kurtarma vagonuyla hizmet kalitesini daha da yukarıya taşıdıklarını ifade eden Karaismailoğlu, şunları söyledi:

Karaismailoğlu, yangın söndürme ve kurtarma vagonunun, 72 tonluk su ve köpük karışımıyla ortalama 6 itfaiye aracının toplam kapasitesine sahip olduğunu, vagonun üzerindeki uzaktan kumandalı monitörlerle bulunduğu noktadan 100 metre ileriye su püskürtebildiğini anlattı.

Söz konusu vagonun kendi enerjisini üretebildiğini belirten Karaismailoğlu, gece gündüz tüm operasyonlarda görev alabilecek, demir yolları açısından çok önemli olan bu vagonun üretiminde emeği geçenlere teşekkür etti.

"DEMİR YOLLARIMIZDAKİ YOLCU TAŞIMA ORANLARINI DA YÜZDE 6'NIN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ."

Karaismailoğlu, demir yollarının bu topraklardaki ulaşım ağında ekonomik, sosyal, tarihsel ve kültürel öneme sahip stratejik bir parça olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

AR-GE çalışmalarının devam ettiği yerli ve milli demir yolu sanayisini günden güne geliştirdiklerini söyleyen Karaismailoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

Bakan Karaismailoğlu ve protokol üyelerince kurdele kesilerek Yangın Söndürme ve Kurtarma Treni hizmete alındı. Treni incelemesinin ardından lokomotifi kullanarak su püskürten Karaismailoğlu, işçilerle fotoğraf çektirdi.

Törenin ardından Valiliğe geçen Karaismailoğlu, Vali Erol Ayyıldız'dan ildeki yatırımlara ilişkin bilgi aldı.