Ekonominin yol haritası yarın belli oluyor

Türkiye ekonomisinin 5 yıllık yol haritası olan Orta Vadeli Program, yarın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanacak. Programda yeni hedefler ve projeler sıralanacak.

Haberin Eklenme Tarihi: 19.09.2018 00:00:00 - Güncelleme Tarihi: 19.09.2018 00:00:00
ABONE OL

Türkiye’nin enflasyonla mücadele, sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme, cari açığın düşürülmesi konularında 5 yıllık iş planının hazırlandığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu konudaki Orta Vadeli Program’ın (OVP) 20 Eylül’de açıklanacağını söyledi. 

GERÇEKÇİ MAKRO HEDEFLER 

Konuyla ilgili daha önce açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak, OVP’de herkesin gerçekçi, günün sorunlarını doğru tespit etmiş ve doğru aksiyon planlarının kurgulanmış bir program göreceğine dikkatleri çekmişti. 

Güveni artırır

Söz konusu planın, performansı takip edilebilir bir program olacağını belirten Albayrak, “Şeffaf ve hesap verilebilir bir OVP olacak. OVP, küresel piyasaların ve yatırımcıların Türkiye'ye güvenlerinin güçlü şekilde tesisini sağlayacak” dedi. 

DENGELENME EKİMDE 

Berat Albayrak, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarda ise para politikalarıyla mali politikaların uyumlu ve koordinasyonlu şekilde uygulandığına ve ekimden itibaren enflasyonda da dengelenme ve aşağı yönlü trendin gözlemleneceğine vurguda bulunmuştu.