Kampanya dopingi

Gayrimenkul devlerinin başlattığı yüzde 10 indirim, 120 ay vade kampanyasıyla, 3 binin üzerinde konut satışı gerçekleştirildi. 

Haberin Eklenme Tarihi: 21.09.2018 00:00:00 - Güncelleme Tarihi: 21.09.2018 00:00:00
ABONE OL

Daha güçlü bir ekonomi için 29 Ağustos’ta “Türkiye İçin Kazanç Vakti” sloganıyla gayrimenkul alanında hayata geçirilen ve sektörü hareketlendirmesi hedeflenen kampanyada bugüne kadar 3 binin üzerinde konut satışı yapıldı. 

KATILIM ARTACAK 

Kampanyaya günden güne katılımın arttığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu konudaki verilerin tam olarak alınmadığını ancak her yerden katılımın gerçekleştiğini ifade etti.  

DEVLERDEN GÜÇBİRLİĞİ 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın önemli katkı sunduğu kampanyada; Emlak Konut GYO, İlbank, KİPTAŞ, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyeleri de yer alıyor. 

İMAR BARIŞI'NA 5 MİLYON BAŞVURU

13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözecek İmar Barışı düzenlemesiyle ilgili bilgiler veren Bakan Kurum, vatandaşlardan yoğun bir talep olduğunu belirterek “Başvuru sayısı 5 milyon 160 bine ulaştı. 2 milyar 800 milyon civarında da para toplandı” diye konuştu. Kurum, bununla ilgili süre uzatımının söz konusu olmadığını vurguladı.