Memurun notunu  vatandaş verecek 

Memurların değerlendirme sistemi değişiyor. Kamu görevlilerine, amirleri ve hizmetinden faydalanan vatandaşlar not verecek. İyi not alan memurun maaşı artmayacak. 

Haberin Eklenme Tarihi: 24.02.2017 01:00:00 - Güncelleme Tarihi: 24.02.2017 01:00:00
ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği memurların değerlendirme sistemiyle ilgili açıklama yaptı.  Açıklamada, “Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanan Kamu Personelinin Başarılarının Değerlendirilmesine İlişkin Genel Yönetmelik Taslağına ilişkin olarak kamuoyunda oluşması muhtemel yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir” denildi. 

AMİRE DE MEMUR NOT VERECEK 

Hazırlanan başarı değerlendirme sistemiyle kamu personelinin çalışma güvencesi daha da güçlendirildi. Sistem tamamen açık ve şeffaf olacak. Amirlerce verilecek puanlar izleme formuna dayanacak ve gerekçeli olacak. Planlama, geri bildirim ve değerleme aşamaları katılımcı bir şekilde gerçekleştirilecek. 

Kovulmak zorlaşacak 

Memurlar, en yakın amirleri tarafından değerlendirildiği gibi, amirler de en yakın memurları tarafından değerlendirilecek. İş arkadaşları ve hizmetten yararlananlar da belirli ölçülerde değerlendirme sistemine dâhil edilecek. Dolayısıyla, öngörülen sistemde kamu görevlilerinin kaderi sadece amirlerin iki dudağı arasında olmayacak. 

Notu düşük olan eğitime alınacak

Hazırlanan Tasarıda, düşük başarı gösteren personel, öncelikle gelişim planları çerçevesinde hizmet içi eğitime tabi tutulacak. Birincil amaç, başarısız memurun tespit edilen eksikliklerini eğitimle tamamlamak olacak. Eğitimde başarısız olan memurun görev yeri değişecek. 

Başarı notu ne işe yarayacak? 

Başarılı personelin bu durumu; görevde yükselmelerinde, görevleriyle ilgili kişisel gelişim imkânlarının desteklenmesinde, yurt dışı görevlendirmelerde, insan kaynakları planlamasının diğer alanlarında değerlendirilecek.