Atatürk'ün ölümünün kaçıncı yılı?

Büyük Önder Atatürk özlemle anılıyor. Hayatını milletinin ve vatanının bağımsızlığına adayan, kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanlığını yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını yazdırdı. Atatürk'ün ölümünün kaçıncı yılı? merak ediliyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı haberimiz içerisinde yer alıyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 10.11.2019 17:23:00 - Güncelleme Tarihi: 12.11.2019 17:26:00
ABONE OL

Atatürk kaç yaşında vefat etti? Atatürk'ün ölümünün kaçıncı yılı? sorularının yanıtı arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Dün 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'ydü. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin yıldönümünde anılıyor. Anıtkabir, Dolmabahçe ve Türkiye'nin dört bir yanında devlet erkanları resmi törende bulundu. Saat 09:05 geçe saygı duruşunda duruldu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Vatandaşlar 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde Anıtkabir'i, Dolmabahçe'yi ziyaret ediyor. Bazı okullarda bugün 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü törenleri düzenleniyor.

ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNÜN KAÇINCI YILI?

Atatürk'ün ölümünün 81 yılı. Büyük Önder Atatürk 81 yıldır özlemle anılıyor.

Atatürk'ün naaşı 10 Kasım 1953'te Anıtkabir'e nakledildi


Atatürk'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, Dolmabahçe Sarayı büyük tören salonunda bir katafalk üzerine yerleştirilerek 3 gün süreyle milletin ziyaretine bırakıldı.

Cenaze, daha sonra 20 Kasım 1938'de Ankara'ya getirildi ve 21 Kasım 1938'de büyük törenle Etnografya Müzesi'ndeki geçici kabrine konuldu. Cenaze törenine bütün dünya devletleri özel temsilciler gönderdi. Törende, Çanakkale'de ve diğer muharebelerde Atatürk'e karşı savaşmış yabancı generaller de yer aldı.

Atatürk'ün naaşı, ölümünün 15'inci yılı olan 10 Kasım 1953'te Anıtkabir'e nakledildi.