"Teröre bütünüyle destek verilmesini engelleyene kadar mücadele edeceğiz"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin, "Terörün arkasındaki esas güçleri deşifre edip onların teröre destek vermesini bütünüyle engelleyene kadar bu mücadelemiz devam edecektir." dedi.

Haberin Eklenme Tarihi: 17.11.2022 14:38:00 - Güncelleme Tarihi: 17.11.2022 14:38:00
ABONE OL

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Eskişehir'de AK Parti İl Başkanlığı'ndaki programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, gündemin en ağırlıklı maddesinin İstanbul'daki terör saldırısı olduğunu anlatarak, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Terör saldırısının hemen ardından başlayan, dalga dalga büyüyerek devam eden örnek bir dayanışma ruhunu görmekten mutluluk duyduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"BU OYUNUN FARKINDAYIZ"

Kurtulmuş, sadece terör değil, adını süslü bir şekilde koydukları "vekalet savaşları"nın aracı olarak kullandıkları maşalar olan terör örgütlerinin burada asıl fail olmadığının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kurtulmuş, İstiklal Caddesi'ndeki saldırıya ilişkin 50'nin üzerinde zanlının yakalandığını anımsattı.

"Bunların içerisinde iyi bir sorgulama yapılarak son noktaya kadar ulaşılmaya çalışılacak ama esas mesele arkasındaki esas faillerin bulunması ve dünya kamuoyuna teşhir edilmesidir." diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"KADINLARIMIZIN HAK VE ÖZGÜRLÜK ALANLARI SİYASETİN MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİN"

Kurtulmuş, anayasa değişikliği konusuna da değinerek, "Türkiye 'başörtüsü yasakları' diye anladığı ama esas itibariyle kadınların hak ve özgürlüklerini kısıtlayan bu davranışlarla yeni karşılaşmadı." dedi.

"Esasında son dönemde aslında fiilen bitmiş olan bir meseleden bahsediyoruz" diyen Kurtulmuş, "Fiilen böylesine bir kısıtlamanın söz konusu olmadığı, kadınların başörtülü ya da başı açık kamuda ya da özel sektörde istedikleri her yerde rahatlıkla yer alabildikleri, eğitimlerini sürdürebildikleri, devlet memuru olarak kariyerlerini sürdürebildikleri ve bu konudaki bütün yasaklamaların geride bırakıldığı bir dönemi yaşıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuyla ilgili yasal düzenlemeyi içeren teklifini sosyal medya vasıtasıyla Türkiye kamuoyuyla paylaştığını hatırlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

Tüm partilere bu konuda çağrıda bulunan Kurtulmuş, "Bütün siyasi partiler buraya omuz versin. Türkiye'de hak ve özgürlükleri genişleten yeni bir anayasa değişikliğiyle birlikte şu andaki mevcut parlamento Türk siyasi tarihinde önemli bir imza atmış olsun. Bu aynı zamanda bütün partilerin samimiyet sınavından da geçeceği bir dönem olacak." ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin son dönemde etkili bir dış politika yürüttüğünün altını çizerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da küresel lider olarak hemen hemen dünyanın bütün uluslararası siyaset mahfillerinde takdirle izlenen bir siyasi lider durumuna geldiğini anlattı.

AK Parti'nin dış politikanın yanı sıra içeride de Türkiye'yi ileriye taşıma kararlılığını sürdürdüğünü anlatan Kurtulmuş, TOKİ'nin yürüttüğü konut, iş yeri ve arsa projesi ile Türkiye'nin gurur tablolarından Togg'un vatandaşlara güven ve huzur verdiğini ifade etti.

Kurtulmuş, muhalefet partilerine de değinerek, şunları dile getirdi:

Siyasetin yarış işi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Yarış da en az iki kişinin olduğu bir ortamda gerçekleşir. Bizim adayımız bellidir. Ne yaptığı bellidir. Vizyonu bellidir. Türkiye vizyonuyla, Türkiye'yi getirmek istediği yer bellidir. Karşı tarafın adayı belli olmadığı gibi vizyonu hiç ortada yoktur. Eseri dahi yoktur, vizyon anlamında. Dolayısıyla biz karşımızda güçlü ve gerçekten fikirleri de güçlü bir şekilde ifade edebilen bir muhalefet isteriz." ifadesini kullandı.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Kurtulmuş, bir gazetecinin İstiklal Caddesi'ndeki saldırıya ilişkin, "Sınırlarımızda bir güvenlik sorunu mu söz konusu?" sorusunu şöyle yanıtladı:

Kurtulmuş, asgari ücrete ilişkin ise "Asgari ücretle ilgili sayın Çalışma Bakanımızın başkanlığında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. İnşallah milleti tatmin edecek bir asgari ücret açıklaması gerçekleşecektir." dedi.

Toplantıda Kurtulmuş'a AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan ve Emine Nur Günay ile AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan ve partililer eşlik etti.

Kurtulmuş, daha sonra Eskişehir Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ile TEI fabrikasını ziyaret etti.