"Türkiye bütün sorunların barışçıl bir şekilde çözülmesinden yana"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin bu coğrafyada küresel olarak oynanan oyunların farkında olduğunu belirterek "Türkiye bütün sorunların barışçıl bir şekilde çözülmesinden yanadır." dedi.

Haberin Eklenme Tarihi: 15.09.2022 16:21:00 - Güncelleme Tarihi: 15.09.2022 16:21:00
ABONE OL

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması" programda konuşan Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşlarının toplumun farklı kesimlerine daha rahat ulaşma ve halkın beklentilerinin belirlenerek çözüme kavuşturulması noktasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Dünyanın ekonomik ve siyasi olarak uzun yıllardır yaşamadığı büyük sıkıntıların içerisinde olduğunu anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

Türkiye'nin bu coğrafyada güçlü bir şekilde ayakta durmaktan hatta koşar adım ilerlemekten başka hiçbir şansının bulunmadığını vurgulayan Kurtulmuş, yaşanan bu süreçte birlik ve beraberlik içerisinde milli istikamet tayin etmenin şart olduğunu dile getirdi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin iç ve dış politikada güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini hatırlatarak son zamanlarda yakalanan bu ivmenin önemli ve hayati olduğunun altını çizdi.

Yaşanan ekonomik krizle ilgili Hükümetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde bir numaralı önceliğinin "tezgahı dağıttırmamak" olduğunu anlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

Kurtulmuş, Türkiye'nin dünyadaki gelişmelere asla kayıtsız kalmayan ve çözüm üreten bir ülke olduğunu anımsatarak bunun için Ukrayna ve Rusya arasındaki savaştaki arabuluculuk hamlesine bakılmasının yeterli olacağını söyledi.

ABD ve bazı ülkelerin savaşın bitmesini istemediği için barış ortamın sağlanamadığını belirten Kurtulmuş, "Gıda krizinin çözülmesi için Ukrayna ve Rusya'dan tahılların dünya piyasalarına çıkarılabilmesi için her türlü sorumluluğu Türkiye yerine getirdi. Şu an da merkezi ve koordinasyonu İstanbul'da olan bir tahıl koridoru açıldı, dünya piyasalarına da bu anlamda bu tahıl arz edilmiş oluyor. Türkiye bölgesindeki ve dünyadaki bütün olaylarda aktif ve gerçekten çözüm üreten bir ülke. Türkiye kendisinin milli menfaatlerini sonuna kadar korumak için mücadele eden bir ülkedir." diye konuştu.

YUNANİSTAN'A TAVSİYEDE BULUNDU

Bazı kesimlerin büyüyen Türkiye'nin başına bazı badireler açmak istediğini, Ege'de Yunanistan üzerinden Türkiye'yi bloke etmek, Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyenler olduğuna işaret eden Kurtulmuş, şunları kaydetti: