Altındağ'da 76 kişi gözaltına alındı!

Ankara Altındağ provokasyonuna ilişkin 76 kişi gözaltına alındı. Emniyet ekipleri olaylara karışan 38 kişinin de suç kaydının olduğunu bildirdi.

Haberin Eklenme Tarihi: 12.08.2021 15:01:00 - Güncelleme Tarihi: 12.08.2021 14:48:00
ABONE OL

Ankara Altındağ'daki provokasyonla ilgili 76 kişi gözaltına alındı. Emniyet, olaylara karışanların 38'inin suç kaydının bulunduğunu açıkladı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde çıkan kavgada bıçaklanan iki gençten birinin hayatını kaybetmesine ilişkin 76 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Olaya ilişkin emniyetten bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, 'Altındağ ilçesinde 10.08.2021 tarihinde meydana gelen üzücü olayın ardından vatandaşlarımızı provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlarda bulundukları ve bölgedeki ızrar (birine zarar verme, birini zarara sokma.) olaylarına karıştırdıkları tespit edilen 76 kişi yakalanmıştır' denildi.

Yakalananların 38'inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticareti vb.diğer suçlardan kaydı bulunduğu da açıklamaya eklendi.

AK PARTİ'DEN ALTINDAĞ AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'nın Altındağ ilçesinde Emirhan Yalçın'ın hayatını kaybettiği kavganın ardından yaşanan olaylara ilişkin, "Bu çok üzücü hadise üzerinden bazı provokasyonlar tertip edilmeye çalışılıyor. Bu provokasyonların hedefi ülkemize ve insanımıza zarar vermektir" dedi.

AK Parti'li Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Emirhan Yalçın'ın hayatını kaybettiği olayın herkesi üzdüğünü bildirdi. Güvenlik güçlerinin Emirhan'ı öldüren kişileri yakaladığını belirten Çelik, "Bu çok üzücü hadise üzerinden bazı provokasyonlar tertip edilmeye çalışılıyor. Bu provokasyonların hedefi ülkemize ve insanımıza zarar vermektir. Suç bireyseldir. Suçlular adalet önünde hesap verecek ve hak ettikleri cezayı alacaklardır. Sığınmacı düşmanlığı yapan provokatörler ile sığınmacı kılığındaki provokatörler aynı şeyi hedefliyorlar. Hepsi aynı madalyonun iki yüzüdür. Ülkemize ve insanımıza zarar vermek istiyorlar. Failleri etnik kimliği üzerinden tanımlayan ve toplulukları hedef gösterenler ülkemize zarar vermeye çalışan bir atmosfer oluşturmaya çalışıyorlar. Adaleti tesis etme yükümlülüğüne sahip yargı kurumları görevlerini yapacaktır. İnsan canına kastedenler gereken cezayı alacaktır. Kendilerini emniyet ve yargının yerine koymaya çalışarak insanları hedef gösterenler, bu ülkeye kötülük yapmak isteyenlerdir" dedi.

'VATANDAŞLARIMIZIN RAHATSIZLIKLARINI TAKİP EDİYORUZ'

Çelik, provokasyonlara karşı sağduyulu olunması çağrısında bulunarak, şunları kaydetti: