HDP'ye açılan kapatma davasına ilişkin konuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, HDP'ye açılan kapatma davasına ilişkin, "Elbette bu teröre destek veren kim varsa Türk siyasi hayatından silinmek zorunda, milletin önünden gitmek zorunda." dedi.

Haberin Eklenme Tarihi: 3.04.2021 18:45:00 - Güncelleme Tarihi: 3.04.2021 18:45:00
ABONE OL

Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) tarafından Erciyes Üniversitesi kampüsüne yaptırılan Çocuk Hematoloji-Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesinin inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HDP'ye açılan kapatma davasının sorulması üzerine Özhaseki, Anayasa Mahkemesinin eksiklikler olduğu için iddianameyi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iade ettiğini hatırlattı.

"Parti kapatmalara hepimiz karşı olalım. Herkesin özgürlük içinde fikrini söylemesine de hepimiz taraf olalım" diyen Özhaseki, Meclis kürsüsünde herkesin hür iradesiyle istediğini söyleyebileceğini ancak terörü övmemek, Türkiye'yi bölmemek şartıyla bunun yapılabileceğini vurguladı.

Üstü kapalı teröre izin vermenin, terörün lehine konuşmanın ve terörden yana olmanın en büyük suç olduğunu belirten Özhaseki, şöyle devam etti:

Özhaseki, PKK'nın 50 yıldır bu milletin başına bela olduğunu, nice Türk askerini şehit ettiğini dile getirdi.

"Nasıl olur da siz lafı çevirerek, demagoji yaparak, üstünü örterek teröre destek verirsiniz" ifadesini kullanan Özhaseki, şunları kaydetti:

Özhaseki, çocuk kanser hastanesinin kentin yanı sıra tüm Türkiye'deki çocuklara da kanser konusunda umut olacağını sözlerine ekledi.

KANKA Derneği Başkanı Prof. Dr. Musa Karakükcü de hastanenin aldığı akreditasyon sayesinde kemik iliği nakillerinin ABD ve Avrupa tarafından onaylı olduğunu, merkezin Türkiye'nin yanı sıra farklı ülkelerdeki çocuklara da şifa dağıtacağını aktardı.

Hedeflerinin gen tedavisi yapabilmek olduğunu belirten Karakükcü, bunun içinde Genom ve Kök Hücre Merkezi ile beraber çalışacaklarını söyledi.