New York Times, ABD'deki kumpas davası ile ilgili Türkçe tweet attı

New York Times, Türkiye'yi hedef alan kumpas davasında Rıza Sarraf'ın tanık olarak yer alacağını ilk kez duyururken, eşine az rastlanır bir şekilde, Türkçe tweet attı.

Haberin Eklenme Tarihi: 28.11.2017 21:15:00 - Güncelleme Tarihi: 28.11.2017 21:21:00
ABONE OL

Amerikalı New York Times Gazetesi, Rıza Sarraf'ın Hakan Atilla davasında tanıklık yapacağını okuyucularına Türkçe olarak duyurdu

Türkiye'ye kumpas davasında eşine az rastlanır bu durum şaşkınlığa sebep olurken, ABD medyasının bu tutumu Türk kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Daha önce Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da konu hakkında: Rıza Sarraf üzerinden Türkiye'ye karşı siyasal bir operasyon yürütüldüğüne değinen Bozdağ, davanın hukuki temellerinin bulunmadığını bildirdi. Bozdağ, davada Amerikan'ın hukukuna göre de geçerli hiçbir delil olmadığını vurgulayarak, "Sizin elinizde Rıza Sarraf'ı suçlayan doğru deliller var mı, yok mu? Varsa bu delilleri size kim getirdi? Kim verdi? Yoksa siz mi buldunuz? Bu delillerin aslı mı sizde? Bu deliller oluşmuş mu? Oluşturulmuş mu? Bu delillerin elde edilmesinde ABD'li yetkililerin katkısı var mı? Bunu açıklamaları lazım. Bu deliller size kim tarafından, ne zaman, nasıl verildi? Siz elde ettiyseniz nasıl elde ettiniz? Bunların açıklanması lazım. Ortada hukuken geçerli bir şey yok. 17 Aralık sürecinde FETÖ'nün Türkiye'de yargıyı kullanarak yapmak isteyip de yapamadığı hukuk darbe teşebbüsünü Amerikan yargısını kullanmak suretiyle bir FETÖ-ABD iş birliği içerisinde Amerika'da tekraren görülmesi anlamına geliyor" diye konuştu.

Bozdağ, "Rıza Sarraf, Amerika'ya götürüldü mü, gitti mi?" sorusunu yanıtlarken, bunun ayrı bir tartışma konusu olduğunu belirtti. Amerika'da "cezada pazarlık" usulü olduğunu anlatan Bozdağ, savcının "Bizim dediğimiz ifadenin altına imzanı atarsan hemen seni tahliye ederiz, çıkarsın, sana da şu teminatları veririz" demişti.

Kaynak: star.com.tr