Bakan Kurum'dan Elazığ açıklaması: Konutları bitirdik, teslimlerini gerçekleştireceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Anadolu Ajansın konuğu olarak soruları yanıtladı. Bakan Kurum, "(Elazığ depremi) İlk konutlarımızı Sürsürü'de bitirdik, teslimlerini gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Eklenme Tarihi: 17.09.2020 11:22:00 - Güncelleme Tarihi: 17.09.2020 13:47:00
ABONE OL

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Elazığ ve Malatya depremi hakkında açıklamalarda bulunuyor. Bakan Kurum, "Bu yıl sonuna kadar 8 bini Elazığ'da, 2 bini Malatya'da olmak üzere 10 bin konutumuzu bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Muş'ta 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini anımsatan Kurum, geçmiş olsun dileklerini iletti.

AA'nın aktardığı habere göre, Elazığ ve Malatya'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ve bölgedeki konut inşaatlarının tamamlanma zamanına ilişkin açıklama yapan Kurum, Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bütün bakanlıkların hemen bölgeye gittiğini aktardı.

Bakan Kurum, bölgede arama-kurtarma çalışmalarını yürüttüklerini, enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmaları yaptıklarını, her köyde, sokakta, mahallede ekiplerin çalıştığını söyledi.

Elazığ ve Malatya'dan 1 ay boyunca çalışmaları yerinde takip ettiklerini anlatan Kurum, yaklaşık 25 bin bağımsız bölümden oluşan bir projeyi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kentsel dönüşüm proje kapsamında aile kültürünün, sokak dokusunun yeniden yaşatılacağı konutların inşa edildiğini belirten Kurum, şunları söyledi:

DEPREM ZEDELERİN YARALARI SARILACAK

Bölgede inşa edilen konutlara ilişkin son fotoğrafları da gösteren Kurum, şöyle devam etti:

"DEPREM BÖLGESİNE 9 MİLYAR LİRALIK YATIRIM"

"Deprem bölgesinde karşılaşılan en genel problem neydi?" sorusu üzerine Kurum, şu bilgileri verdi: