Teröre karşı verilen mücadeleyi anlattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teröre karşı verilen mücadeleyi anlattı. Bakan Soylu, "Eğer biz kendi İHA'mızı, mühimmatımızı, ATAK helikopterlerimizi yapmamış olsaydık, Harput'tan ta Afrin'e kadar terör koridorunu Amerika ve Avrupa, PKK'ya kurdurmuş olacaktı. Tarihin en büyük desteğini vermektedir PKK'ya. Kim veriyor, YPG'ye, PYD'ye, Amerika." dedi.

Haberin Eklenme Tarihi: 1.10.2022 17:20:00 - Güncelleme Tarihi: 1.10.2022 17:20:00
ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Giresun İl Başkanlığınca, Gümrük Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda, partililere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti.

Yaklaşık iki yıl önce Giresun'da meydana gelen selin yol açtığı hasara ve sonrasında yapılan çalışmalara dikkati çeken Soylu, afette hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi, afet sırasındaki dayanışmaları ve duruşları dolayısıyla Giresunlulara teşekkür etti.

Soylu, ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen sel, yangın ve deprem gibi afetleri de hatırlatarak ilgili kurumların tüm birimleriyle sahada olduğunu, vatandaşı yaşanan olaylarda yalnız bırakmadıklarını ifade etti.

Geçmiş yıllarda yaşanan afetlerde vatandaşın "Nerede bu devlet?" diye sorduğuna işaret eden Soylu, "Sadece ülkemde değil, dünyanın birçok noktasında hangi afet, sel, deprem varsa orada kendini var eden, hem insanlığını hem devletin kuvvetini, kudretini ortaya koyan ve bu açıdan millet dayanışmasını önemli bir şekilde gerçekleştiren bir tablo sergilendi." diye konuştu.

Soylu, "Tayyip Erdoğan'ın yönettiği Türkiye'de 'Nerede bu devlet?' sözü yoktur, 'Allah devletten ve milletten razı olsun.' sözü vardır. Bu hepinizin sayesindedir. Bu yalçın kayalar gibi duruşunuzun sayesindedir." ifadelerini kullandı.

Geçmişte milletin kurduğu hayallerin birilerince yapay yollarla yıkıldığını vurgulayan Soylu, "Bu ülke, bu millet Recep Tayyip Erdoğan'la hayaller kurdu, bütün dünya bir araya geldi ve bugün Cumhur İttifakı ile hayallerimizin tersine gitmesine müsaade etmiyoruz, sizler müsaade etmiyorsunuz." dedi.

Soylu, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadaki önemine ve yaşanan sorunlara dikkati çekerek şöyle devam etti:

Türkiye'nin önüne çıkarılan engelleri sıralayan Soylu, bu süreçte milletin ortaya koyduğu iradenin, gelecek nesillerce de bilineceğini aktardı.

Soylu, Marmaray ve bölünmüş yollar gibi büyük yatırımların her zaman yapılabileceğini, birlik ve beraberliğin önemli olduğunu anlatarak şunları kaydetti:

Türkiye'de bugün herkesin kendisini ifade edebildiğini belirten Soylu, "Bugün Türkiye'ye dışarıdan kötülük biçmeye çalışanlara söylüyorum, onlar kötülük yaparken biz, bize dinimizin ve milliyetimizin vermiş olduğu anlayışla kardeşliğin ne olduğunu bütün dünyaya gösteriyoruz. Bu ülkede, bu zihniyet devrimlerinin her birini 21. yüzyılda AK Parti iktidarı ve Cumhur İttifakı çok net şekilde ortaya koymakta ve gerçekleştirmektedir." diye konuştu.

Soylu, Türkiye'nin teröre karşı yıllardır verdiği mücadeleyi örneklerle anlatarak şu değerlendirmede bulundu:

"KARŞIMIZDA KÖKÜ DIŞARIDA OLAN BİR ANA MUHALEFET PARTİSİ VAR"

Soylu, Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'nin gazetecilerin cezaevine en çok gönderildiği ülke olduğunu söylediğine işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

"Görecekler, o liste, onların başına bela olacak sonuna kadar." ifadesini kullanan Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

TERÖRİST SAYISI 120'NİN ALTINA DÜŞTÜ

Soylu, bütün ilgili kurumlarla Cumhuriyet tarihinin en güçlü koordinasyonu içinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde terörle mücadele edildiğini ve sonucunun alındığını dile getirdi. Bakan Soylu, Türkiye içerisindeki terörist sayısının kimi zaman 10 binler olduğunu, şimdi ise 120'nin altına düştüğünü aktardı. Terörle mücadelede gelinen noktayı katılımcılara anlatan Soylu, "Bugün Türkiye'de kırsalda PKK terör örgütü neredeyse tamamen, tamama yakın bir şekilde çökertilme noktasına gelmiştir." dedi.

Soylu, terörle mücadele edilen bölgelerdeki son durumu da paylaşarak "Allah nasip edecek, Cumhuriyet'in 100. yılında, 29 Ekim 2023 tarihinde Ağrı tertemiz olacak, Van kırsalı tertemiz olacak, Şırnak tertemiz olacak, Hakkari tertemiz olacak, Tunceli tertemiz olacak ve PKK terör örgütü Allah'ın izniyle çökertilecek, bir daha yer bulamayacak. Sınırımızın ötesinde de yaptığımız operasyonlarla inşallah bunların hepsini, bir daha coğrafyamızın başına musallat olmayacak şekilde yerle yeksan edeceğiz." diye konuştu.

Cumhur İttifakı'nın üstlendiği görevin önemine vurgu yapan Soylu, "Cumhur İttifakı, bugün ki gibi yamalı bohça için büyükelçilerin talimatlarıyla bir araya gelen değil, ecdadını mirasına ve geleceğe sahip çıkmak için bir arada bulunmak zorunda olan bir ittifaktır. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Soylu, 2023 seçimleri için milletten destek isteyerek, şunları kaydetti: