Başkan Erdoğan açıkladı: Görüntü kirliliği oluşturan kampanyaları tamamen terk ediyoruz

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş il Başkanları toplantısında konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde bir ilke imza atılacağını kaydetti. Yerel seçimlerde görüntü kirliliği oluşturmayan ve insana, çevreye saygılı bir kampanya yürütüleceğinin altını çizen Başkan Erdoğan 'Öyle her yere parti bayrağı asmaya gerek yok, şehirlerimizi plastik ve kağıt israfından kurtaracağız. Seçim araçları da her sokakta caddede dolaşmayacak' dedi.

Haberin Eklenme Tarihi: 6.12.2018 12:21:00 - Güncelleme Tarihi: 6.12.2018 12:29:00
ABONE OL

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başkan Erdoğan, yerel seçimlerde AK Parti'nin bir ilke imza atacağını kaydetti. Vatandaşların CHP'yi kalbinden sildiğinin altını çizen Başkan Erdoğan, yerel seçimlerde parti bayraklarının sadece il ve ilçe teşkilatlarının olduğu cadde de ve seçim koordinasyon merkezlerinin bulunduğu yerlerde parti bayrağının asılacağını, seçim kampanyasında kullanılan araçların da belli saatlerde dolaştırılacağını kaydetti.

İşte Başkan Erdoğan'ın o açıklamaları;

SEÇİM KAMPANYAMIZDA GÜRÜLTÜ VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Çok eskilerden beri yerleşmiş seçim kampanyası anlayışı vardır. Şehirlerimizin caddeleri, sokakları her yeri parti bayraklarıyla, afişlerle donatılır. Biz bununla ilgili bir düzenleme yaptık. Kimse buna riayet etmiyor. Partilerin ve adayların görünürlüğünü sağlamaya yönelik bu kampanya tarzı güç gösterisi olarak devam ettik. Günümüzde artık buna ihtiyaç yok. Bunu artık çok ilkel buluyoruz. Eski tarz kampanya yöntemleri şehirlerimiz kirleten, tepkiye yol açan bir hale geldi. Gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan kampanya yöntemini tamamen terk ediyoruz.

ÇEVREYE VE İNSANA SAYGILI SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTECEĞİZ

Çevreye ve insana saygılı seçim kampanyası yürütme kararı aldık. Parti teşkilatı ve seçim koordinasyon merkezilerinin olduğu yere bayraklar asılabilir, bunun dışına görüntü kirliliğine müsaade edilmeyecek, belirtilen saatler dışında otobüs dolaştırılmayacak. Partilere ve adaylara çok ciddi, maddi ve manevi maliyet getiren, şehirlerimizi kağıda boğan israf kaleminden de kurtulmuş olacağız. Tasarrufu sadece devlette aramayalım, bu da tasarruf. Çevreci bir parti olarak bu hassasiyeti gösterme kararı aldık. K Parti her alanda olduğu gibi siyasetin dijital boyutunda da öncü bir partidir. Bunu da ispatlayacak.