'Ülkemizi hedef alan saldırıların hiçbiri tesadüfi değildir'

Başkan Erdoğan, "Son yıllarda ekonomi ve terör başta olmak üzere ülkemizi hedef alan saldırıların hiçbiri unutmayın tesadüfi değildir." dedi.

Haberin Eklenme Tarihi: 6.02.2021 21:28:00 - Güncelleme Tarihi: 6.02.2021 21:31:00
ABONE OL

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Köksal Kuş ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Uluslararası Demokratlar Birliği'nin bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarını sunan Erdoğan, makamlar, mevkiler ve koltukların davaya hizmet için birer vasıtadan ibaret olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Ne kadar farklı olursa olsun meselesi millet ve memleket olan herkese kapılarını açık tutmaları gerektiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"TÜRKİYE SALGIN SÜRECİNİ HAMDOLSUN BAŞARI İLE YÖNETMİŞTİR"

Erdoğan, son bir yıldır insanlık olarak korona salgını ile mücadele edildiğini belirterek, "Yurt içinde ve yurt dışında salgından dolayı vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Mevla'dan bizi ve insanlığı biran önce bu musibetten kurtarmasını niyaz ediyorum. Gelişmiş ülkeler dahil dünyanın bir çok ülkesinin hazırlıksız yakalayan bu salgın sürecini, Türkiye hamdolsun başarı ile yönetmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirdiği avantajları da en iyi şekilde kullanarak, zaman, enerji ve kaynak israfına mahal vermedik. İnsanların ilgisizlikten öldüğü, sağlık çalışanlarının maske dahi bulamadığı, yaşlı bakım evlerinden hepimizin yüreğini dağlayan görüntülerin yansıdığı durumların hiçbiri ülkemizde yaşanmadı. Defnedecek mezar bulamadılar. Böyle bir noktaya geldiler. Bunlar dünyanın kapital noktasında en ileri olan ülkeleri. Sadece sınırlarımız içinde yaşayan vatandaşlarımızı değil, yurt dışında bulunan insanlarımızı da sahipsiz çaresiz bırakmadık." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, salgın sürecinde sadece sınırlar içinde yaşayan vatandaşları değil, yurt dışında bulunan insanlarımızı da sahipsiz, çaresiz bırakmadıklarını belirtti.

CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN BÜYÜK TAHLİYE OPERASYONUNU GERÇEKLEŞTİRDİK

"Cumhuriyet tarihimizin en büyük tahliye operasyonunu gerçekleştirerek, 141 ülkeden 100 binden fazla vatandaşımızı ailesiyle buluşturduk." diyen Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"SON YILLARDA ÜLKEMİZİ HEDEF ALAN SALDIRILARIN HİÇBİRİ TESADÜFİ DEĞİLDİR"

Başkan Erdoğan, sadece salgın döneminde ortaya çıkan tablonun bile Türkiye'nin son 18 yılda nereden nereye geldiğini göstermeye kafi olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin tarihiyle, medeniyet birikimiyle, insani değerleriyle vatandaşlarına sahip çıkmasıyla büyük bir devlet olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, "Bu başarının özellikle yurt dışında yaşayan siz kardeşlerimin göğsünü özellikle kabartırken, birilerini de çok ciddi manada rahatsız ettiğini biliyoruz." dedi.

"Son yıllarda ekonomi ve terör başta olmak üzere ülkemizi hedef alan saldırıların hiçbiri, unutmayın tesadüfi değildir." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"OLUŞTURDUĞUMUZ VERİ TABANIYLA NEFRET SUÇLARINI DAHA YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ"

Başkan Erdoğan, UID heyetine şöyle seslendi:

"Türklerin veya Müslümanların konumuyla ilgili herhangi bir meselede başta sizler olmak üzere tüm kurumlarımız aktif sorumluluk üslenmelidir. Diğer Türk sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte kanun ve nizam çerçevesinde yeni medya araçlarından da istifade ederek bu mücadeleyi yürütmelisiniz. Bulunduğunuz ülkenin siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel ve bilimsel hayatına daha fazla katılım sağlamalısınız. Sizlerden ricamız vatandaşlarımıza yönelik ırkçı, ayrımcı, İslam düşmanı muamelelerin Büyükelçilik ve Başkonsolosluklarımıza derhal bildirilmesidir. Oluşturduğumuz veri tabanıyla önümüzdeki dönemde nefret suçlarını daha yakından takip edecek, sizlerin meselesini daha fazla gündeme taşıyacağız."

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, asimilasyona karşı en büyük silahlarının çocuklara ana dillerini ve dinlerini en iyi şekilde öğretmek olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: