Başkan Erdoğan'dan Dünya Çiftçiler Günü mesajı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladı.

Haberin Eklenme Tarihi: 14.05.2020 18:47:00 - Güncelleme Tarihi: 14.05.2020 18:59:00
ABONE OL

Başkan Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Her zaman yanında olduğumuz, her koşulda desteklediğimiz, üretimimizin, kendi kendimize yeter olabilmenin teminatı olan, toprak dostu tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü tebrik ediyorum. El ele vererek ülkemizi tarımda en ileriye taşımayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında çiftçilere koronavirüs süreci öncesi ve sonrası verilen desteklerin bulunduğu bir görsele de yer verdi.

Başkan Erdoğan sosyal medya hesabından "Her zaman yanında olduğumuz, her koşulda desteklediğimiz, üretimimizin, kendi kendimize yeter olabilmenin teminatı olan, toprak dostu tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs #DünyaÇiftçilerGünü’nü tebrik ediyorum.

El ele vererek ülkemizi tarımda en ileriye taşımayı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

Başkan Erdoğan paylaşımında;

Güçlü ülke, kendini tarım, hayvancılık ve gıda talanlarında ispatlamış ülkedir

Tarih boyunca hep olduğu gibi 21'inci yüzyılda da tarım ve gıda alanı, su generji ve teknolojiyle beraber stratejik sektör konumnu sürdürüyor.

Özellikle de küresel Koronavirüs salgını sürecinde yaşananlar, gelecekte tarımın stratejik önemini dahada artıracağına işaret ediyor

Tarım ve hayvancılğın ülkemizin istikbali açısınndan taşıdığı ehemmiyeti çok iyi biliyoruz.

Yaptığımız barajlarla, sulama tesisleriyle, tohum ve gübre konusunda attığımız adımlarla, uyguladığımız destek politikalarıyla son 18 yılda tarım alanında ülkemize yeni bir vizyon kazandırdık.

Bundan sonra da toprağın, usuyun hayvanın, tabiatın dostu çiftçilerimizin yanında yer almayı, el ele vererek ülkemizi tarımda en ileriye taşımayı sürdüreceğiz.

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE

Tarım takviminin elverdiği bölgelerde yazlık ekiliş programları başlatıldı.

Atıl durumdaki hazine arazilerinin t arımsal üretime kazandırılması için bu arazilerin İl Müdürlüklerine tahsisi sağlandı.