Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yaşlı ve engelli maaşları ile 15 milyar liralık ilave Sosyal Yardım Destek Paketi hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberin Eklenme Tarihi: 25.04.2022 18:58:00 - Güncelleme Tarihi: 25.04.2022 19:37:00
ABONE OL

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan, "Sayın Biden'ın, Ermenilerle olan tarihi gayet iyi öğrenmesi, bilmesi lazım. Bunları bilmeden Türkiye'ye meydan okumaya kalkmasını bağışlamamız mümkün değil" açıklamasını yaptı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Ramazan Bayramı günlerine denk gelen yaklaşık 1,5 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli maaşlarını öne çekerek cuma gününden itibaren ödeyeceğiz.

"SEBEPSİZ ZAMLARA MÜSAMAHA YOK"

Kurda istikararı sağladık fakat fiyatlardaki yükseliş kalıcı oldu. Bundan sonra milletimizin temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını sebepsizce artıranlara karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğimizi açıkça ilan ediyorum.

15 milyar liralık ilave Sosyal Yardım Destek Paketi'yle ilgili çalışmaların sonuna gelinmiştir. Yakında uygulamaya geçireceğiz.

"ENFLASYONU DA YENECEĞİZ"

Ülkemizi vesayetin zincirlerinden kurtardık, enflasyonu da yeneceğiz. Ülkemizi darbelerin utancından kurtardık, hayat pahalılığının da üstesinden geleceğiz.

Galiçya'dan Libya'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada verdiğimiz savaşların hiçbirinde utanç verici bir sahne göremezsiniz, bulamazsınız.

Osmanlı Ermenileri için üzüntülerimizi ve taziyelerimizi bildirmeyi bir vazife olarak görüyoruz. Çeşitli ülkelerin yönetimleri ve parlamentoları tarafından güya tanınan Ermeni iddialarına ilişkin ifadelerin bizim nezdimizde hiçbir hükmü yoktur.

BİDEN'A "1915" TEPKİSİ

Sayın Biden'ın, Ermenilerle olan tarihi gayet iyi öğrenmesi, bilmesi lazım. Bunları bilmeden Türkiye'ye meydan okumaya kalkmasını bağışlamamız mümkün değil. Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin ifadeleri tamamı yalan, yanlış bilgiler üzerine kurulu olduğu için üzerinde durmaya değer bile bulmuyoruz. ABD Başkanı Biden önce Ermeniler ile ilgili tarihi öğrensin.

"HDP'Yİ MECLİS'E YAKIŞTIRMIYORUZ"

HDP, asılsız Ermeni iddialarının bayraktarlığına soyunuyor. HDP'yi Meclis'e yakıştırmıyoruz.

(HDP'li Paylan'ın kanun teklifi) Bu densizliğin, milli iradenin tecelligahı bu yüce kurumda sergilenmesini açık bir ihanet olarak görüyoruz. TBMM'nin haddi de hukuku da ahlakı da çiğneyen bu alçaklığın hesabını müsebbibinden soracağına ve gereğini yapacağına inanıyorum.

Sadece 2022 yılında son operasyonlar dahil olmak üzere güney sınırlarımızda etkisiz hale getirilen terörist sayısı bini bulmuştur.

"YARIN PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİM"

Yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğim. Masadaki yavaşlama görüntüsünü tam tersine çevirmemiz gerekiyor.

Makine ekipman alımı ve kırsal altyapı yatırımları için 32 bin 572 çiftçimiz ile tarım yatırımları için 418 girişimcimize 1,1 milyar lira hibe sağlayacağız.

Milli gözlem uydusu İMECE uzay yolculuğuna 15 Ocak 2023'te başlayacak.