Zincir marketlere indirim mesajı... "Kendilerini ayarlayacaklar"

Çorum'da toplu açılış törenine katılan Başkan Erdoğan, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. "Yerli ve milli silahlarımızla teröristlerin tepelerine biniyoruz" dedi. Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde yüzde 35'e varan indirim yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Bazı zincir marketler de kendilerini buna göre ayarlayacak" şeklinde konuştu.

Haberin Eklenme Tarihi: 13.08.2022 17:27:00 - Güncelleme Tarihi: 13.08.2022 20:35:00
ABONE OL

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kadeş Barış Meydanı'nda düzenlenen "Çorum Toplu Açılış Töreni"ne katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına tüm vatandaşları selamlayarak ve Çorum'da dün meydana gelen depremden dolayı geçmiş olsun dileklerini ileterek başlayan Erdoğan, yaklaşık 3,5 yıllık hasretin ardından Çorumlularla birlikte olmanın memnuniyeti içerisinde olduğunu söyledi.

Çorum yöresine ait türkünün "Gezsem de dünyanın dört bucağını / Vallahi gözüme yine boş gelir / Gönül arzu eder dostu, cananı / Sızlar eski yaram gözden yaş gelir" dizelerini aktaran Erdoğan, "Biz de işte yüreği yanık bu aşık gibi siz dostlarımızı, gönüldaşlarımızı görmeye geldik. Hasbihal edelim, hasret giderelim, ahdimizi ve kavlimizi tazeleyelim istedik." ifadelerini kullandı.

Tüm ilçe ve köyleriyle Avrupa'dan, Amerika ve Avustralya'ya kadar gurbeti sılaya çeviren Çorumluları selamlayan Erdoğan, "Çorum'a olan bir şükran borcumu burada huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. 2019 mahalli idareler seçimleri öncesinde 12 Şubat'ta bize verdiğiniz söze sahip çıktığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. O gün kışın soğuğuna ve ayazına rağmen meydanlara sığmamıştık. Maşallah, Çorum bugün de yine destan yazıyor, tarih yazıyor. Duruşuyla, vakalarıyla dosta güven aşılıyor. Coşkunuz, sevdanız, aşkınız için her birinize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vatandaşların tezahüratları üzerine, "Ben de sizlerle gurur duyuyorum." diyerek karşılık veren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Vatandaşlara, "Sürdürmeye var mıyız?" diye soran ve olumlu yanıt alan Erdoğan, "Karşımdaki coşku var olduğu müddetçe, bu heyecan sürdüğü müddetçe, sizin hayır dualarınız yanımızda olduğu müddetçe bize durmak yok, bize duraklamak yok, bize rehavet yok." dedi.

Başkan Erdoğan, vatandaşların "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklindeki tezahüratları üzerine, "Hiç merak etmeyin, dik duracağız, dikleşmeyeceğiz." karşılığını verdi.

Çorum'a eli boş gelmediklerini ve ziyaret vesilesiyle güncel yatırım bedeli 3 milyar 263 milyon lirayı aşan 78 kalem eser ve hizmetin resmi açılışını bugün yapacaklarını söyleyen Erdoğan, "Eğitimde, Çorum merkezde yapımı tamamlanan okulları, Kur'an kurslarını, sağlıkta, ilçelerimizdeki aile sağlığı merkezleriyle, 112 istasyonlarını, kültürde, Osmancık İlçe Halk Kütüphanesi'ni Çorum'un emrine veriyoruz. Hitit Üniversitemiz kuzey kampüsü, ilahiyat fakültesi ile Oğuzlar Yerleşkesi'nin ilk etabını tamamladık. Daha önceki Çorum ziyaretimizde şehrimize modern bir stadyum kazandırmanın sözünü vermiştik. Hamdolsun 15 bin kapasiteli Çorum Şehir Stadyumu'nu tamamlayarak Çorumspor'un ve sporcu gençlerimizin kullanımına açtık." şeklinde konuştu.

"BİZDE LAF YOK İŞ VAR"

Çorumspor'un ikinci ligde olduğunu hatırlatarak, "İkinci lig Çorum'a yakışmaz. Yakışır mı?" diyen Erdoğan, "Çorum'dan geçen herkesi görkemiyle selamlayan stadyumumuzun şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Stadyumun yanı sıra Alaca, Oğuzlar, İskilip ilçelerimizle Çorum merkezdeki spor yatırımlarının da hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Başkan Erdoğan, "Devlet Su İşlerimiz, Osmancık İncesu Göleti Sulaması, Koçhisar Barajı İkinci Kısım İçme Suyu İsale Hattı, Alaca Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Projelerini, Obruk Barajı Mansap Düzenlemesi ve Kızılırmak-Osmancık geçişini bitirdi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzün hizmet binalarını, millet bahçelerini, güneş enerjisi santralleriyle altyapı ve çevre düzenleme işlerini bugün sizlerin istifadesine sunuyoruz. Biz buyuz, bizde laf yok, bizde iş var iş." ifadesini kullandı.

Çorum Belediyesinin şehri güzelleştirmek için taş üstüne taş koymaya devam ettiğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

İki yıl önce vefat eden eski Çorum belediye başkanlarından Prof. Dr. Arif Ersoy'ı rahmetle yad eden Erdoğan, şunları söyledi:

Yarın AK Parti'nin 21. kuruluş yıl dönümü olduğunu anımsatan Erdoğan "Pazartesi günü Ankara'da 21. yaşımızı, şanımıza, şerefimize uygun bir şekilde idrak edeceğiz. Merhum Neşet Ertaş, 'Aşk ile çalışan yorulmaz.' diyordu. Biz de 14 Ağustos 2001'de hangi heyecanla yola çıktıysak bugün de aynı heyecanı yüreğimizde taşıyoruz." dedi.

"MENÜDE, YALAN ÇORBASI, KOLTUK KEBABI, KANDİL DOLMASI VAR"

Mitingin düzenlendiği meydanda yer alan "Altılı masa menüsü" yazan pankartı gösteren Erdoğan, şöyle konuştu:

"YERİ GELİYOR UKRAYNA'DAYIZ, YERİ GELİYOR RUSYA'DAYIZ"

Erdoğan, geriye dönüp bakıldığında ve geçmişle mukayese edildiğinde Türkiye'nin her karış toprağında mühürlerinin olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"DOĞAL GAZI ÇIKARTTIĞIMIZ ANDAN İTİBAREN BU ÜLKE BAMBAŞKA OLACAK"

Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, ticarette, enerji ve daha pek çok alanda Türkiye'ye adeta çağ atlattıklarını dile getiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

Başkan Erdoğan, hayattaki hemen her şey gibi ülkeye ve millete hizmetin de nasip işi olduğunu kaydederek "Atalarımız bunun için 'Zorla güzellik olmaz.' demişler. AK Parti olarak biz de 'Memleket işi, gönül işi.' demişiz. Hizmette gözü olmayanların içler acısı halini sizler de görüyorsunuz. Biz gecemizi gündüzümüze katarken, birilerinin nelerle uğraştığını, nelere vakit harcadığını sizler de takip ediyorsunuz." dedi.

"HEPSİNİ AŞACAĞIZ"

İnsanlığın son asrın en ağır ekonomik fırtınalarından birini yaşadığına işaret eden Erdoğan, "CHP ve maşa arkadaşları sabah akşam birbirlerine laf yetiştiriyor, boşuna uğraşmayın." diye konuştu.

Erdoğan, koyun ve kuzu eti fiyatında yüzde 25 indirim yapıldığını hatırlatarak, "Pazartesiden itibaren büyük başta da yüzde 30-35 indirime gidiyoruz. 40 çeşit üründe inşallah Tarım Kredi Kooperatiflerinde ciddi manada indirime gidiyoruz. Tarım Kredi Kooperatiflerinden alışverişlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz." bilgisini verdi.

Şekerden pirince, zeytinyağına ve ayçiçek yağına kadar pek çok ürünün Tarım Kredi Kooperatiflerinden alınabileceğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

İktidarlarının Türkiye'nin çıkarlarını gözetmekten başka bir derdi olmadığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"KILIÇDAROĞLU İŞSİZLİKLE İLGİLİ İDDİASINI İSPAT EDECEK RAKAMLARI SÖYLEYEMEDİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen günlerde işsizlikle ilgili bir iddia ortaya attığını ancak iddiasını ispat edecek rakamları dahi bulup söyleyemediğini ifade eden Erdoğan, şunları dile getirdi:

"TÜRKİYE'YE DAİR HİÇBİR İDEALİ BULUNMAYAN BİR MUHALEFETLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının durumunu gördükçe CHP'ye ve ona oy veren vatandaşlar adına üzüldüğünü dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

Polisimize, askerimize el kaldıranların yanında yer alanlardan bir şey olmaz. Kaldı ki bu CHP, terörle, teröristlerle mücadelede parlamentoda 'ret' oyu veren değil mi? Bu kadar kıvırmayı bırakın insan belini, rüzgar gülü bile buna dayanamaz. İradesi ipotek altına alınmış, etrafı kuşatılmış, hırsının esiri olmuş, Türkiye'ye dair hiçbir ideali bulunmayan bir muhalefetle karşı karşıyayız. Mehmet Akif, bakınız bunları nasıl anlatıyor, 'Şarka bakmaz, garbı bilmez ilimden yok payesi/ Bir kızarmaz yüz, yaşarmaz göz bütün sermayesi.' Bunların da tek sermayesi kızarmayan yüzleri, yaşarmayan gözleri.

Başkan Erdoğan, Sungurlu OSB'de 6 milyarlık yatırımla barut, fişek, kapsül üretim tesisi kurulduğunu, 3 fabrikadan oluşan tesisin ilk etabı 2023 Mayıs ayında hizmete alınacağını bildirdi.

"SON 20 YILDA ÇORUM'A 23,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK"

Çorum'a son 20 yılda bugünün rakamlarıyla toplam 23,5 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarına işaret eden Erdoğan, eğitimde 1698 yeni derslik inşa ettiklerini ve şehre Hitit Üniversitesini kazandırdıklarını anlattı.

Toplam 5 bin 220 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtıklarını ve toplam 26 spor tesisi yaptıklarını anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Başkan Erdoğan, İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan Kırkdilim Geçidi'nde yaşanan acıları, kaybolup giden hayatları en iyi Çorumluların bileceğine işaret ederek, "Özellikle yapımı devam eden ve hızlı tren noktasında da atılacak adım konusunda Ulaştırma Bakanımız bu çalışmaları sürdürüyor." dedi.

HIZLI TREN PROJESİ

Merzifon-Amasya tarafındaki yol çalışmalarını devam ettirdiklerini, Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı tren projesini daha önce açıkladıklarını anımsatan Erdoğan, "Saatte 200 kilometre hız yapacak hızlı tren hattımızın Çorum'a kadar ki kesimini yatırım programına aldık." diye konuştu.

Tarımda, Çorum'a 13 baraj, 3 gölet inşa ettiklerini, 3 baraj ve 1 gölet daha inşa edeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

Törenden notlar

Toplu açılış töreninin yapıldığı meydanda, "Leblebi koydum tasa, doldurdum basa basa, ağzınızla kuş tutsanız size oy yok 6'lı masa", "6'lı masa menüsü: Yalan çorbası, koltuk kebabı, Kandil dolması, laf salatası, Selo kahvaltısı, Washington portakal" ifadelerinin bulunduğu pankartlar dikkati çekti.

Diğer pankartta ise üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 15 Temmuz şehitleri Erol Olçok ve Abdullah Tayyip Olçok'un fotoğrafları ile "Sayın Cumhurbaşkanımız yiğidin harman olduğu yere hoş geldiniz" ifadesinin yer aldığı görüldü.

Törene, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hamza Dağ, Erkan Kandemir, Vedat Demiröz, Mustafa Şen, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, milletvekilleri, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve MHP İl Başkanı Agah Karapıçak da yer aldı.