Bolu'daki mültecilerden CHP'li Özcan'a suçlama

Bolu'da yaşayan mülteci ve göçmenler, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancı düşmanlığına tepki gösterdi. Bolu'nun yerel basınına konuşan Afganistanlı bir kişi, Özcan'la ilgili önemli bir iddiayı dile getirerek, “Madem bizi sevmiyor ve Bolu'da istemiyor, neden bir mülteciyi bir sene boyunca evinde sigortasız çalıştırdı?” diye konuştu.

Haberin Eklenme Tarihi: 27.07.2021 15:02:00 - Güncelleme Tarihi: 27.07.2021 15:07:00
ABONE OL

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisine 10 kat zam yapacağını açıklaması, Bolu'daki göçmen ve mültecilerin tepkisini çekti.

Bolu'nun yerel basınından Medya14'e konuşan Afganistan uyruklu bir kişi, tepkisini "Madem bizi sevmiyor ve Bolu'da istemiyor, neden bir mülteciyi bir sene boyunca evinde sigortasız çalıştırdı?" sözleriyle dile getirdi.

"Kimse keyif için ülkesini terk etmez"

Afganistan'daki iç savaşın yoğunlaşmasından dolayı Türkiye'ye sığındığını belirten kişi, "Kendi ülkemde dayanabildiğim kadar dayandım. Kimse keyif için ülkesini terk edip başka bir ülkeye gitmez." diye konuştu.

"Madem bizi istemiyor, neden evinde sigortasız mülteci çalıştırıyor?"

Bolu Belediyesi'nin eskiden ihtiyaç sahiplerine yemek yardımı yaptığını hatırlatan Afganistan uyruklu kişi, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ne olmuştu?

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 26 Temmuz'da yaptığı bir açıklama ile "kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturalarına ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapılacağını" duyurmuştu.

Belediye Başkanı olduktan sonra mültecilere yapılan ayni ve nakdi yardımları kesen Özcan, yabancı düşmanlığına yeni bir boyut kattığı konuşmasında şu sözleri dile getirmişti: