Celp ve sevk dönemi nedir? Celp ne demek, sevk ne demek?

Celp ne demek, sevk ne demek? Celp ve sevk dönemi nedir? sorularının yanıtı arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü (ASAL) tarafından yapılan açıklamaya göre, seçim ve sınıflandırma sonuçları Milli Savunma Bakanlığınca bugün e-Devlet üzerinden yükümlülere duyuruldu. Yapılan sorgulama sonrası celp ve sevk dönemini görenler bunların ne anlama geldiğini öğrenmek istiyor. Celp ve sevk dönemi ile ilgil merak edilenler haberimizde..

Haberin Eklenme Tarihi: 25.01.2020 09:34:00 - Güncelleme Tarihi: 25.01.2020 09:34:00
ABONE OL

Celp ve Sevk dönemi bugün gündemin en çok araştırılan konuları arasında yer aldı. Celp ne demek, sevk ne demek? Celp ve sevk dönemi nedir? sorularının yanıtı merak ediliyor. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü (ASAL) tarafından yapılan açıklamaya göre, seçim ve sınıflandırma sonuçları Milli Savunma Bakanlığınca bugün e-Devlet üzerinden yükümlülere duyuruldu. Yapılan sorgulama sonrası celp ve sevk dönemini görenler bunların ne anlama geldiğini öğrenmek istiyor...

CELP NE DEMEK?

Celp kelime anlamı olarak, "çağı gelenleri askerlik ödevine çağırma" anlamına geliyor.

SEVK NE DEMEK?

Sevk kelime anlamı olarak "gönderme, yollama" anlamına geliyor.

CELP DÖNEMİ NEDİR?

Askerlik alımları dönem dönem olarak yapılır ve halk arasında buna celp adı verilmektedir. Bu bakımdan kişiler askerlik yerini öğrenmesi için bu celp dönemlerinin açıklanması ve yer bilgilerinin açıklandığının ilan edilmesi ile birlikte portala giriş yaparak öğrenmesi mümkündür.

SEVK DÖNEMİ NEDİR?

Askerlik başvurusu yapan ya da askerlik çağında olan erkekler için düzenlenen belgelerde bulunan sevk başlangıç tarihi ifadesi, askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin başlangıcını belirtiyor. Sevk bitiş tarihi ise askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin son gününe işaret eder.

Askerlik çağı her erkeğin nüfus kayıtlarında yazılı olan yaşına göredir ve yirmi yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününden başlayarak kırk bir yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününde bitmek üzere en çok yirmi bir yıl sürer. Bu süre, Cumhurbaşkanı kararıyla beş yıla kadar uzatılabilir veya kısaltılabilir.