CHP'de yaşanan koltuk savaşlarında terör örgütü PKK 2-0 önde götürüyor

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yetersiz bulduğu Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "Bizi başarısız bulanlar kitaba açıp bakacaklar" dedi. CHP'nin aday olarak getirttiği terör örgütü PKK'ya çalışan Şerdil Dara Odabaşı, CHP'li tabanda büyük huzursuzluk oluşturdu.

Haberin Eklenme Tarihi: 30.01.2019 10:01:00 - Güncelleme Tarihi: 30.01.2019 11:02:00
ABONE OL

(gunes.com /Haber Merkezi)

31 Mart tarihi seçimleri yaklaşırken, CHP'deki koltuk savaşları hız kesmeden devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kadıköy Belediye Başkan Adayı Şerdil Dara Odabaşı’nın terör örgütü PKK'ya çalıştığı ayyuka çıkınca parti içinde ve tabanda büyük huzursuzluk oluştu.

ÖNCE İZMİR ŞİMDİ DE KADIKÖY TERÖR ÖRGÜTÜNE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Bir süredir devam eden İzmir krizinin kazananı terör örgütü çıkmıştı. Tunç Soyer'in İzmir adayı olmasının kesinleşmesiyle birlikte CHP teşkilatlarında ardı ardına istifalar yaşandı. CHP'li Tunç Soyer'in terör örgütü PKK'nın siyasi misyonerliğini yürütüldüğü kamuoyunca biliniyordu. CHP'ye gönül verenler bu travmayı atlatamadan geçtiğimiz pazar günü CHP PM'den, Şerdil Dara Odabaşı ismi çıktı. Ancak Kılıçdaroğlu'nun getirdiği PKK'lı Odabaşı, adaylığının kesinleşmesi için gerekli olan 31 oyu alamadı.

CHP yönetimi, PKK'lı Şerdil Dara Odabaşı'nın adaylığını 2 defa duyururken, mevcut Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise "aday belli değil" dedi.

KILIÇDAROĞLU KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI'NI ELEŞTİRDİ

Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu için, Parti Meclisi toplantısında "Özür dileyerek söylüyorum ama benim gözümde başarısız bir belediye başkanıdır" demişti.

Aykurt Nuhoğlu ise Genel Başkanı'nın bu sözlerine karşılık bugün CHP'nin basın bülteni Cumhuriyet'e konuştu. Nuhoğlu, "Bizi başarısız olarak gösterenler kriteri neye göre belirliyorlar. Biz 5 yıl boyunca Kadıköy’ü, sosyal demokrat partinin kitabına uygun şekilde yönettik. Başarısız olarak adlandıranlar açacaklar o kitaba bakacaklar. Parti üyeleri kendi belediye başkan adaylarını seçemiyorsa, CHP yönetimi kendini değerlendirsin. Ben ve diğer aday adaylarının da aday olma hakkı var. Buna karar verecek olan 61 tane PM üyesidir." diyerek terör örgütü PKK ile gizli ittifak çalışmaları yürüten Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.