CHP-HDP mitinginde Öcalan'a özgürlük talebi

CHP ve HDP'lilerin katıldığı mitingde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Omuz omuza çalışacağız” dedi. HDP'li Buldan ise “Öcalan'a tecrit kadırılmalı” açıklaması yaptı.

Haberin Eklenme Tarihi: 11.07.2021 08:30:00 - Güncelleme Tarihi: 11.07.2021 10:14:00
ABONE OL

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda, CHP ve HDP'nin de aralarında bulunduğu "Emek ve Demokrasi Güçleri" tarafından "Demokrasi İçin Bir Nefes" mitingi düzenlendi. Mitinge, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar katıldı.

SONUNA KADAR BERABERİZ

Soyer, "Yola çıkarken çok ses, çok renk, çok nefes demiştik. İzmir'in emek ve demokrasi güçlerini büyüteceğiz demiştik. Bu hedef doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Omuz omuza daha güzel bir memleket için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Enerjimiz yerinde, gücümüz, kuvvetimiz yerinde, sonuna kadar beraberiz" dedi. İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, "Bu demokrasi, adalet, hak mücadelesine yılmadan, yorulmadan, bıkmadan, usanmadan, omuz omuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'ÖCALAN'A TECRİDİ KALDIRIN'

Pervin Buldan da bölücü elebaşı Abdullah Öcalan için "tecridi kaldırın"çağrısı yaptı. Buldan, şu ifadeleri kullandı: "İmralı'ya tecrit uygulayarak bu sorunu çözmeye çalışanlar, tecrit insanlık suçudur. Tecridi kaldırın, Kürt sorununu çözün. Kürt sorunu sadece HDP'nin sorunu değildir, aynı zamanda Türkiye'nin sorunudur. Kürt sorununu çözmenin yolu sadece Diyarbakır'dan geçmez, İzmir'den de geçer, İstanbul'dan da geçer, Ankara'dan da geçer. İşte bu yüzden tüm siyasi partilere buradan sesleniyorum; bu sorun hepimizin sorunudur, eğer bu sorun çözülürse bu iktidar zaten kaybedecek. Bu sorunu Türkiye halkları birlikte çözmek zorundadır."