Cinderesi'nin büyük bir kısmı ele geçirildi

Dün itibarıyla Cinderesi beldesine giren Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, bölgenin batısı ve güneyi olmak üzere büyük bir kısmını ele geçirdi.

Haberin Eklenme Tarihi: 8.03.2018 11:11:00 - Güncelleme Tarihi: 8.03.2018 11:46:00
ABONE OL

Zeytin Dalı Harekatı’yla terör örgütü PKK/PYD’ye ağır darbe indiren Mehmetçik, Afrin kent merkezinden önceki en önemli adım olan Cinderesi'nin, batısı ve güneyi olmak üzere büyük bir kısmını teröristlerden temizledi.

Güvenilir kaynaklara göre, beldenin alınması için bu sabah saatlerinde başlayan 2. aşamayla birlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'e bakan istihkam mevzilerini kontrol altına aldı. 

Harekatın 47. gününe girilirken Cinderesi şehir merkezinde şiddetli meskun mahal çatışmaları devam ediyor. Afrin merkezine ulaşmada önemli aşamalardan biri olan Cinderesi'ni de neredeyse teröristlerden arındıran birliklerimiz, PKK/YPG/PYD'ye büyük darbe vurdu.

Cinderesi'nde devam eden meskun mahal çatışmasına, topçu birlikleri, helikopterler ve Türk savaş jetleri destek veriyor. Afrin ilçe merkezine yaklaşık 7 kilometre kadar yaklaşan TSK ve ÖSO birliklerinin son ilerleyişi ile Afrin ilçe merkezinin fiili kuşatması başlamış oldu.