Türkiye'den net mesaj! Doğu Akdeniz'de geri adım atmadık

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de geri adım atmadığını, Oruç Reis gemisinin limana bakım ve ikmal için çekildiğini söyledi.

Haberin Eklenme Tarihi: 14.09.2020 10:17:00 - Güncelleme Tarihi: 14.09.2020 13:09:00
ABONE OL

Oruç Reis'in Antalya'ya yanaşmasıyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Oruç Reis'in bakımda olduğu için NAVTEX yayınlanmadığını açıkladı.

Katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yapan Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan'ın küçük bir ülkenin kompleksi içinde hareket ettiğini söyledi.

TÜRKİYE'YE YAPTIRIM OLACAK MI?

Yaptırımı Fransa, Yunanistan ve Rum kesiminin istediğini belirten Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi:

"KENDİNE GÜVENEN ÜLKE MASAYA OTURUR"

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un dürüst bir siyasetçi olmadığını belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz anlattıkça AB üyeleri haklılığımızı görmeye başladı. Sevilla haritasından vazgeçilmezse gerginlik bitmez. Kendine güvenen ülkeler önşartsız masaya oturur." açıklamasında bulundu.

"LİBYA'DA KALICI BİR ATEŞKESİ DESTEKLİYORUZ"

Atılan adımın uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu belirten Çavuşoğlu, " Pompeo niye Türk tarafına geçip "Talebiniz ne" demiyor? Faaliyetlerimiz karşımızdaki şer cephesine cevaptır. Uluslararası toplum ve Libya bize çok şey borçlu. Kalıcı bir ateşkesi destekliyoruz. Hem içeride hem dışarıda Hafter'den kurtulma çabası var." ifadesinde bulundu.

"ŞU HARİTAYI GÖSTERDİĞİMDE ÜLKELER ŞOKE OLUYOR"

Sevilla haritasını gösterdiği ülkelerin şok olduğunu belirten Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı: